Brødr. Ewers åbner afdeling i Vestjylland

Grovvareselskabet Brødr. Ewers A/S åbner 1. januar 2012 en ny afdeling i Ølgod nordøst for Varde.

Brødr. Ewers har lavet en aftale med BJP Ølgod Entreprenør og Vognmand ApS, om leje af kontor, lager- og vægtfaciliteter. Herfra vil Brødr. Ewers servicerer eksisterende kunder i området, og samtidigt udbygge kundegrundlaget i det vestjyske. Med etableringen af afdelingen har Brødr. Ewers pr. 1. januar  ansat en lokalforankret mand, til at medvirke til udbygningen af markedspositionen i Vestjylland.

- Brødr. Ewers har store forventninger til den kommende afdeling og vil arbejde på at der kan skabes grundlag for ansættelse af flere medarbejdere. Indledningsvis vil vi etablere planteværnslager og stille en gødningsspreder på afdelingen, siger Claus Ewers, som sammen med sin bror Hans Otto Ewers ejer og driver det familieejede private grovvarefirma.

Brødr. Ewers har en af branchens mest velfungerende distributioner af såvel løse grovvarer som sækkevarer, plastik m.m. Der køres med løst foder seks dage om ugen og varetur hver onsdag i det vestjyske.

Til at imødekomme landmænd, der får brug for varer inden der kan leveres på vareturen, vil der på den nye afdeling være et mindre lager af de mest almindelige sækkevarer, plastik og lignende.

Åben hele året
I samarbejde med BJP vil Ølgod afdelingen vil være åben hele året. Der vil altid være en medarbejder fra Brødr. Ewers eller BJP, til at betjene de vestjyske landmandskunder.

I høst vil afdelingen modtage afgrøder fra landbruget og der vil blive etableret høstvagt. Som en ekstra service kan BJP tilbyde Brødr. Ewers kunderne en containerservice i høst, hvor BJP råder over ca. 20 containere, der kan bestilles til afhentning af afgrøderne direkte fra marken.

Da BJP ud over entreprenørvirksomhed også er et vognmandsfirma, vil det være helt naturligt, at det er BJP, der foranlediger det tilkørte korn fra afdelingen i Ølgod fragtet til Brødr. Ewers fabrikker i Aabenraa eller til afdelingen i Toftlund, hvor der kan tørres og behandles industriafgrøder. Det vil ligeledes være BJP, der vil køre kornet, som Brødr. Ewers aftager direkte fra markstakke i det vestjyske.

Oprindeligt landbrug
Ølgod afdelingen er oprindelig et landbrugsbyggeri til æglæggende høns, men blev midt i firserne overtaget af Grindsted Korn og omdannet til en grovvareafdeling, som igen senere blev en del af KFK. Afdelingen blev i forbindelse med salget af KFK, lukket og solgt til BJP. Så med etableringen af Brødr. Ewers nye vestjyske afdeling, kan en ny æra begynde for den private grovvarehandel i Vestjylland.

- Vi vil med dette tiltag give landmændene i det vestjyske et privat alternativ til de store andelsejede selskaber, i lighed med tilsvarende tiltag på Fyn, i Nordjylland og på Sjælland, siger salgschef Benjamin Schmidt Hansen og supplerer:

- Vi er en privat foderstof, der vil være landbrugets foretrukne samarbejdspartner – nu og i fremtiden.

Brødr. Ewers A/S er Danmarks ældste og største privatejede grovvare-virksomhed med 105 medarbejdere. Den årlige omsætning er på ca. 1 mia. kr. Brødr. Ewers A/S har udover hovedsædet i Sønderborg afdelinger i blandt andet Toftlund, Vissenbjerg, Hobro, og Tureby på Sjælland, samt foderfabrikker i Aabenraa. Se mere på www.brdr-ewers.dk .

Læs også