Stormøde om vandplanerne

I dag bliver vi alle klogere på indholdet i vandplanerne, når ministeren fremlægger planerne kl. 13. Landbrug & Fødevarer indkalder alle interesserede til stormøde om vandplanerne 12. december. Miljøministeren kommer.

Miljøminister Ida Auken (SF) kan sandsynligvis se frem til en ganske varm velkomst, når Landbrug & Fødevarer 12. december afholder stormøde med ét punkt på dagsordenen - de vandplaner, ministeren selv løfter sløret for i dag kl. 13.

- Det er lige beslutte, at vi holder stormødet, og vi har netop fået en aftale i stand med Ida Auken om, at hun kommer, fortæller viceformand i Landbrug & Fødevarer, Henrik Frandsen, over en telefon kort før avisens deadline.

Arrangøren ved endnu ikke, hvor i landet stormødet afvikles. Men at det bliver den 12. december om eftermiddagen »et sted i Danmark«, ligger fast.

Mød op
Henrik Frandsen forklarer, at det sandsynligvis bliver sådan på mødet, at man fra ministeriets side vil fremlægge sine vandplaner og begrundelser herfor.

- Efterfølgende vil der være mulighed for at stille spørgsmål til ministeren, forklarer viceformanden. Og han håber, at mødet vil flytte holdninger.

- Vi landmændene vil kunne få luftet vore frustrationer. Jeg tror, det vil gøre indtryk. Samtidig kan vi så høre ministerens argumenter. Og det er en fin gestus og et godt signal, ministeren sender ved at komme til mødet, fordi hun derved signalerer, at hun ønsker dialog med landbruget, mener viceformanden.

- Så må vi jo høre, hvad der kommer frem. Og derfor vil jeg opfordre alle, der har mulighed for det, til at møde op til vores stormøde, siger Henrik Frandsen.

Han forventer, at der vil møde et pænt stykke over tusinde landmænd frem.

Læs også