Landbruget får bedre image

Omkring 130 landmænd mødte op til DLS’s efterårsmøde i Nakskov. Her høstede Landbrug & Fødevares imagekampagne mange roser.

På DLS’s efterårsmøde viste man Landbrug & Fødevares reklamefilm, hvor Jørgen Leth lægger stemme til. I den forbindelse understregede direktør for DLS, Gert Klitgaard, vigtigheden af positive budskaber fra landbruget til det øvrige samfund.

- Det landbruget også har behov for er støtte og forståelse fra det øvrige samfund. Og med denne imagekampagne ser det indtil videre ud til, at flere og flere danskere har fået en positiv holdning til jeres erhverv.

- Reklamerne har fået meget kritik, men undersøgelser viser nu, at de har virket. Kampagnen har sågar vundet priser. Og flere og flere danskere udtrykker deres glæde for landbruget, og det skal vi være glade og stolte over.

- Derfor vil jeg opfordre jer til at komme med jeres egen personlige gode historie, for dem kan de stadigvæk sagtens bruge inde hos Landbrug & Fødevarer, sagde Gert Klitgaard.

Bedre økonomi
Mertz var også til stede repræsenteret ved konsulent Mathias Friedrichsen. Han talte om optimeringen af landmandens maskiner, da vejret også fremover vil betyde, at maskinerne skal køre under stadig mere krævende forhold.

- Der er flere forhold, I skal være opmærksom på, hvis I overvejer at købe bælter til eksempelvis jeres roeoptagere. Blandt andet skal I undersøge, hvor meget bæltet ødelægger jorden, når I manøvrerer på marken.

 - Bæltet, som vi har taget med, og som I kan se ude i forhallen, har vi fundet velegnet til flere formål, samtidig med at det giver en glimrende kørekomfort. Prisen for et sæt til eventuelt tærskeren eller roeoptageren er 298.000 kroner.

Flere fordele
Og ifølge Mathias Friedrichsen fra Mertz er der flere fordele ved at eftermontere et bælte på maskinen.

- Der er flere fordele med det rigtige køretøj. Først og fremmest får I mindre strukturskade på jeres marker, da vi hele tiden med bæltekøretøjet kører oven på jorden, som også resulterer i en bedre brændstoføkonomi.

- Men I får også høstet de hektarer, som I normalt ville lade stå. Og efterfølgende får I en bedre pløjning, som dermed sikrer næste års etablering, forklarede Mathias Friedrichsen.

Med mere end hundrede ansatte er Mertz en af landets største maskinforretninger med hovedsæde i Nykøbing Falster og med afdelinger i Nakskov og Faxe.

Læs også