Agritechnica er vokset med 17 procent

Åbningen af Agritecnica 2011 var præget af positive meldinger om stærk efterspørgsel og to-cifrede vækstrater hos mange maskinproducenter. Agritechnica er vokset med 17 procent.

Vækst, Vækst, Vækst. Så kort kan de aktuelle tendenser hos de ledende maskinproducenter beskrives.   

Det blev tydeligt ved gårsdagens åbning af Agritechnica, som bar præg af optimisme og fornyet tro på fremtiden.

- For det tyske marked forudser vi en markedsvolumen på 4,9 milliarder i 2011. Det svarer til en stigning på 25 procent.

- Især traktormarkedet er øget betydeligt. Vi forudser nu 35.000 solgte traktorer for hele 2011. Det er det højeste årlige traktorsalg siden midten af firserne, hvor der tilmed var langt flere landbrugsenheder og dermed flere kunder, sagde VDMA’s administrerende direktør Dr. Bernd Scherer under åbningen af Agritechnica.

VDMA er en forkortelse for Verband Deutscher Maschinen- und Anlagenbau, og er foreningen for tyske maskinproducenter.

Yderligere vækst
Ifølge Bernd Scherer viser prognoserne yderligere vækst i 2012. Her forudser VDMA en omsætning af tyskproducerede landbrugsmaskiner på i alt 7,4 milliarder euro.

- Dermed er omsætningen tilbage på rekordniveau fra 2008 - altså før finanskrisen satte ind, understregede han.

Det er ikke kun i Tyskland, at markedet for landbrugsmaskiner stiger. Ifølge VDMA er 13 ud af Tysklands 15 vigtigste markeder i vækst.

- Hele markedet i EU for landbrugsmaskiner forventer vi vil stige 16 procent i år, forklarede Dr. Bernd Scherer.

Rekordmesse   
De kraftige vækstrater hos fabrikanterne smitter af på Agritechnica. Messen har i år 2.698 udstillere fra 48 lande, hvilket er det hidtil største antal. Fra Danmark deltager der i år 59 udstillere imod 34 i 2009.

 - Vi mærker i høj grad den positive stemning i branchen. Målt på antallet af udstillere er vi vokset 17 procent siden sidste Agritechnica-messe i 2009. Og målt på udstillingsareal, så er vi også vokset med tilsvarende 17 procent, siger Dr. Reinhard Grandke, CEO ved tyske DLG (Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft)

Mange gæster
Arrangørerne forventer, at den stærke tilslutning fra udstillerne også vil blive afspejlet i antallet af gæster ved messen.

- I 2009 havde vi besøg af omkring 350.000 gæster, hvoraf 80.000 var fra lande uden for Tyskland. Med den øgede investeringslyst og med den positive stemning, så forventer vi, at vi kan matche dette tal i år, lød det fra Dr. Reinhard Grandke.

 

Læs også