Stop op og se efter

Det er tid for landmanden til at vinterklargøre maskinerne og ifølge salgskonsulent Michael Bo Larsen fra Snertinge Maskinforretning bør et område være i fokus.

Tiden er inde til at for landmanden til at efterse mejetærskere, traktorer og bedriftens andre maskiner, og i den forbindelse vil salgskonsulent Michael Bo Larsen slå et slag for særligt et område.

- Bremserne. Dem skal landmændene være særlig opmærksomme på, indleder han og forsætter.

- Når landmanden efterser sine maskiner, kan det ske at traktoren bliver glemt lige på det område. Det er mejetærskeren, som får opmærksomheden. Tingene skal virke, men de omfattende opgaver på eksempelvis traktoren, når en travl landmand ikke altid, og det er her vi kan hjælpe, fortæller Michael Bo Larsen.

Det kan ende galt
I år vil flere landmænd, ifølge Michael Bo Larsen, være ekstra forberedte på den kommende vinter, og det har Snertinge Maskinforretningen også kunne mærke på salget af traktorer til blandt andet snerydning.

- Flere landmand har fået gjort deres udstyr klart, men selvom bremserne på traktoren nu er i orden så glemmer de fleste at undersøge bremserne på deres tipvogne, ladvogne og gyllevogne. For bremserne på traktoren er udviklet til at stoppe netop den, så hvis flere tons skubber bag på traktoren, fordi bremserne her ikke er efterset ordentlig, kan det ende rigtig galt, forklarer han.

Færre maskiner på bedriften
Michael Bo Larsen fortæller videre, at selvom maskinerne i dag er blevet stærkere, så er der på den enkelte bedrift færre maskiner til at udføre arbejdet.

- Udviklingen er gået hurtigt. Da jeg var ung, kunne der sagtens være over ti traktorer på en bedrift på 500 hektar. I dag har samme bedrift måske to traktorer. Så udover at maskinerne dermed kører mere og bliver hurtigere slidt, er man som landmand mere sårbar, hvis en af traktorerne pludselig går ned.

- Maskinparken på en almindelig gård er altså skåret ind til benet, og derfor skal man være ekstra opmærksom på blandt andet bremserne, og det er her, vi kommer ind i billedet. For som maskinstation kan vi tilbyde den effektive service, eftersyn og rådgivning, slutter Michael Bo Larsen.

Læs også