Fynsk veteranvinder

Henning Sørensen fra Villumstrup hentede det højeste pointantal ved det første fælles DM-stævne for veteranpløjere.

Henning Sørensen fra Villumstrup mellem Herrested og Ørbæk har i fjorten år deltaget i mesterskaber med sin to-furede Fraugde plov fra 1957. Og en gang er det blevet til et dansk mesterskab. Det skete i Nibe for seks år siden, dengang med hans Volvo Krabat veterantraktor.

De sidste fem år har han kørt med en sjælden Ferguson TE 20 fra 1949, men med en tre-cylindret Perkins motor fra 1955.

Og da danmarksmesterskabet den 29. oktober så skulle afvikles på både Henning Sørensen og plovens næsten hjemmebane i Sdr. Nærå gik det op i en højere enhed.

- Der skulle øjensynlig gå fem år, før det hele spillede sammen, lød det fra den østfynske veteranpløjer, efter han havde opnået stævnets højeste pointtal og dermed kunne kåres som dansk mester i veteranpløjning.

21-årig veteran
Blandt 34 veteranpløjere, som stillede op ved dette første fælles danske mesterskab for alle landets veterantraktorklubber med deres grej fra før 1960, sluttede feltets yngste deltager på andenpladsen. Mens fynske Henning Sørensen hentede ialt 102,75 point som vinder af klassen med flerfurede liftplove, så vandt den kun 21-årige Thomas Bertram fra Jerslev i Vendsyssel klassen for en-furede plove, tilmed for tredje år i træk.

Han hentede 100,50 point med sin 15 hk en-cylindrede Deutz fra 1954 og en Langeskov-plov fra familiens samling på ikke mindre end 80 veterantraktorer.

For tiden er Thomas Bertram soldat i Slagelse. Alligevel fik han dog trænet på til DM-stævnet, idet han havde medbragt traktor og plov under tjenesten, og lånt et stykke jord på Idegård tæt ved kasernen i Antvorskov.

På tredjepladsen blandt de en-furede plov kom en fynbo. Det var Finn Pjengaard fra Bogense med hans Algier Allis-Chalmers traktor fra 1955 og ligeledes en Langeskov plov.

Endelig var der også en klasse for flerfurede vendeplove. Her gik sejren til Jens Peter Ridder fra Hårlev med hans Fordson Major med jernhjul, mens Claus Bech fra Søndersø, som den tredie fynske medaljevinder, kom ind på tredjepladsen i denne kategori.

 

Læs også