Vi genkender ikke kritikken

Adm. direktør fra Orbicon, Jesper Nybo Andersen, svarer igen på kritikken fra vandløbsmødet i Gefion den 21. september. Her rettede advokat Steffen Olsen Kludt en krads kritik af Orbicon

- Når det kommer til Orbicon, så glem det, sagde advokat Steffen Olsen Kludt forrige onsdag ved Gefions vandløbsmøde og tilføjede:

- Orbicon er den største spiller på markedet, samtidig er de hyret af en offentlig instans, hvilket med al tydelighed understreger, at de taler kommunens sag, hvis de kan komme til det.

Denne udtalelse kunne adm. direktør i Orbocon, Jesper Nybo Andersen, ikke ignorere, og undrer sig over advokat Steffen Olsen Kludts påstande.

Vi har rutinerede ansatte
- Kritikken fra Kludt går vores faglighed for nært. Vi rådgiver kommunen, men også mange andre private og offentlige virksomheder, og det kan vi kun få lov til, hvis vi udvise en professionel holdning til vores arbejde, og de kunder vi udføre det for, fortæller administrerende direktør i Orbicon Jesper Nybo Andersen.

Virksomheden lever blandt andet af at foretage analyser og målinger af åløb og vandløb. En opgave som Orbicon, ifølge Jesper Nybo Andersen, kun har glæde af at opføre præcist.

- Vi har lavet vandløbsopmålinger i årtier, og vi har dybt rutinerede ansatte til at varetage disse opgaver. Og vi mangler altså ganske enkelt at tabe en sag på grund af fejlagtige målinger, og hvad skulle man også få ud af det? Ingen får noget ud af, hvis vi udførte arbejdet dårligt, derfor forstår jeg ganske enkelt ikke Kludts kritik.

Ålav er en glimrende idé
Direktøren har efterfølgende erfaret, at man på mødet i Gefion har anbefalet landmændene, at danne flere ålav – et initiativ han støtter op om.

- Når man kommer ind under huden på landboorganisationerne, er de selvfølgelig også nuanceret, og jeg synes i den forbindelse at etableringen af ålav er en glimrende ide. Vi vil få tingene samlet og få overblik.

- For et vandløb er en kompleks størrelse og der kan findes flere forklaringer på åens problemer, som kan ligge spredt ud over flere områder hos flere lodsejere. Et ålav har ligeledes mulighed for at lave et løbende tilsyn, og derfor også et ansvar som kan styrke samarbejdet mellem landmanden og kommunen, fortæller Jesper Nybo Andersen.

Kompetente offentlige ansatte
Til sidst vil direktøren fra Orbicon gerne tilføje en kommentar til den bredside, som også kommunerne fik på vandløbsmødet.

- Jeg har samtidig hørt, at der på dette vandløbsmøde i Gefion også var en voldsom kritik af offentlige ansatte, som - følge Kludt - både er farvede og direkte inhabile. Det er absolut ikke min erfaring.

- Vi møder gennem vores arbejde, mange dygtige offentlige ansatte, som ikke ser nogen sport i at jage landmænd. Disse ansatte har i øvrigt heller ikke skrevet lovgivningen, men er ansat til at udføre den, og operere derfor inden for nogle rammer, som de ikke har indflydelse på.

- At kalde dem inhabile er selvfølgelig en kritik kommunerne selv må svare på, med for Orbicons vedkommende, kan jeg kun understrege, at jeg slet ikke kan genkende det billede Steffen Olsen Kludt maler, slutter Jesper Nybo Andersen.

Læs også