Food Fighters gik i ringen på Bygholm

Det var især økologi, dyrevelfærd, image og økonomi der blev kæmpet på, da syv unge L&F Food Fighters mødte otte studerende i venskabelig fødevare-fight på Bygholm Landbrugsskole.

Der blev ”battlet” på ord og holdninger, da syv unge ”Food Fighters” lagde vejen forbi Bygholm Landbrugsskole.

- Danske landmænd skal satse på økologi og kvalitet - det betaler sig i længden, lød et af de gennemgående budskaber fra Food Fighterne, der er otte unge fra forskellige fødevareuddannelser, der under Landbrug & Fødevarer er sammensat til at tage rundt i landet og kæmpe for den gode mads sag.

Hos de studerende på Bygholm Landbrugsskole var panelet på otte i debatten knapt så enige med deres kolleger fra Food Fighters.

- Der skal i hvert fald være økonomi i det. Samtidig er der eksempelvis indenfor mælkeproduktion næsten ingen forskel på konventionel og økologisk mælk, lød det fra Rasmus Stephansen, der er studerende ved Bygholm.

Også fødevarekvalitet og landbrugets image var blandt de debatterede emner. Her lød rådet fra Food Fighterne, at det gælder om at komme ud og fortælle de gode historier.

En af Food Fighterne, Anita Dalsgaard, studerende og kogebogsforfatter, fortalte ud fra egne erfaringer, hvor vigtigt det er at have et godt netværk med medierne.

Efter paneldiskussionen var det rundvisning på Bygholm Landbrugsskole, med efterfølgende fælles grillaften og bar i kantinen, hvor der var mulighed for yderligere meningsudveksling. Samtidig besluttede de unge Food Fightere og Bygholm-eleverne at etablere et netværk via mail og facebook.

Læs også