DLG-overtagelse af JF-Stoll skete i rekordfart

Gennem Kongskilde Industries overtog DLG fra i går klokken 16.00 JF-Stoll koncernens produktion i Sønderborg.

- Overtagelsen af JF-Stoll i Sønderborg er noget af det hurtigste, jeg har været med til. I hvert fald, når det er en virksomhed af den her størrelse, sagde administrerende direktør Asbjørn Børsting til Effektivt Landbrug i går, mindre end en time efter overtagelsen var en realitet.

De 260 medarbejdere på JF-Stoll fabrikken i Sønderborg blev i går kaldt sammen til en orientering om deres arbejdsplads fremtidige skæbne. Det skete i samme minut som DLG-koncernen via sit datterselskab Kongskilde Industries formelt overtog den kendte sønderjyske maskinfabrik.

Situationen opstod op til weekenden i sidste uge, hvor JF-Stoll fabrikken kom under konkursbegæring med henblik på en rekonstruktion.

Overtager den danske produktion
Asbjørn Børsting oplyste i går, at der er lavet en samarbejdsaftale med JF-Stolls aktiviteter i Tyskland, hvor selskabet har sin frontlæsserfabrik. Denne del overtages nemlig ikke af Kongskilde Industries.

- Vi har sikret service og reservedelsforsyningen til Stoll-produkterne, både for kunderne i Tyskland og Danmark, gennem en samarbejdsaftale med fabrikken i Tyskland, forklarer DLG-direktøren.

- I Danmark fortsætter salgsorganisationen og i de forskellige eksportmarkeder vil der være lidt forskel på repræsentationen, ganske som der har været hidtil. Vigtigst er det at nævne, at til Frankrig, som er Kongskilde Industries største marked, vil JF-Stoll produkter blive kanaliseret gennem Kongskildes repræsentation.

Direktøren glæder sig over, at der fra JF-Stolls produktion i Sønderborg er sket en salgsfremgang på i hvert fald 20 procent det seneste år.

Læs også