Vil holde Thorning-Schmidt fast på valgløfter

Landbrug & Fødevarer vil holde den kommende statsminister op på valgløfter om bedre rammevilkår for erhvervet, forsikrer L&F-formand Niels Jørgen Pedersen, der dog mener S og SF's valgoplæg peger den forkerte vej.

De valgløfter, den kommende regering er kommet med i valgkampen, vil Landbrug & Fødevarer (L&F) holde regeringen op på.

Det lover L&F-formand Niels Jørgen Pedersen.

Ifølge formanden har partierne bag den kommende regering ledet af Helle Thorning-Schmidt (S) således op til valget tilkendegivet, at de ser fødevareerhvervet som en af Danmarks erhvervsmæssige styrkepositioner, som vi skal leve af i fremtiden.

- På en række områder har den nyvalgte regering tilkendegivet, at den ønsker at styrke rammevilkårene for erhvervet. Den vil sikre mindre administrativt bøvl, hurtigere sagsbehandlingstider, bedre finansieringsmuligheder, og høje mål for nye forretningsområder som bioenergi og økologi.

Det er løfter, vi er glade for, og som vi vil holde dem op på i den kommende tid, siger Niels Jørgen Pedersen, der står i spidsen for en fødevarebranche, der eksporterer for over 100 mia. kroner årligt og er grundlag for 145.000 danske arbejdspladser.

Peger i forkert retning
Men hvis erhvervet skal fastholde og udbygge den store eksport, er der ifølge L&F-formanden brug for et skarpt fokus på at sikre rammevilkår, der styrker konkurrenceevnen for eksporterhvervene.

- Desværre peger valgoplægget fra Socialdemokraterne og SF i den helt forkerte retning, idet der blandt andet lægges op til at øge en række skatter og afgifter på landbrugs- og fødevareerhvervet. Det er gift for konkurrenceevnen, når danske bedrifter og virksomheder pålægges meget højere omkostninger, end vores største konkurrenter i Europa, der i forvejen har meget lavere lønomkostninger, advarer Niels Jørgen Pedersen.

L&F håber derfor, at en ny regering i god dialog med erhvervet vil finde bæredygtige løsninger, der vil skabe flere jobs og mere vækst i hele Danmark.

Læs også