Milliardprojekt har samlet byggefirmaer

Danish Farm Design og ingeniørfirmaet PPC fusionerer og fortsætter med kontorer i Odense, Holstebro og Jyllinge. De fleste opgaver ligger dog i udlandet. Og tendensen øges, forklarer direktør.

Den, der lever stille, lever godt. Siges det. Og den devise lever de efter i Danish Farm Design, som gennem det seneste år har været i gang med et stort landbrugsprojekt i Rusland - uden at skilte med det.

Projektet omfatter et svinestaldsbyggeri med 10.600 søer, en fodermølle og et tilhørende slagteri, der alt sammen skal fungere og producere fra 2015.

- Vi har onsdag læst i flere medier, at vi får 1,5 milliarder kroner for det. Men sådan forholder det sig ikke. Projektet, som vi leder, omfatter investeringer i den størrelsesorden. Men det er jo ikke det samme, som at vi får halvanden milliard kroner, pointerer Bjarne Kornbek Pedersen, der er adm. dir. i Danish Farm Design.

Mest udenlands
På baggrund af den øgede aktivitet har Danish Farm Design og det rådgivende ingeniørfirma PPC A/S i Jyllinge valgt at fusionere. Det sker under navnet Danish Farm Design. Virksomheden fortsætter med kontorer i Odense, Holstebro og Jyllinge.

Størstedelen af virksomhedens byggerådgivning og projektstyring sker dog i dag i udlandet.

- Cirka 70 procent af vores arbejde og omsætning hentes i udlandet. Og det er en tendens, som øges. For nogle få år siden var det fifty-fifty. Vi har dog en mand på svineprojekter i Danmark og et halvt årsværk på kvægsiden, forklarer Bjarne Kornbek Pedersen.

30 års erfaring
Ingeniørfirmaet PPC, som er ejet af Poul Poulsen, har 30 års erfaring med at projektere og styre byggeprojekter.

Firmaet har arbejdet med etablering af fødevareproduktioner og har stået for byggerier af slagterier, fodermøller, bryggerier, køle-frysehuse og svinestalde i bl.a. Rusland, Ukraine, Armenien og Etiopien.

Fremover vil fusionen Danish Farm Design koncentrere sine aktiviteter om fødevareproduktion og tilbyde rådgivning indenfor planlægning, projektering og management af kvæg- og svineproduktioner, herunder fodermøller, slagterier og mejerier.

- På mejeri- og slagterisiden har vi indledt et strategisk samarbejde med firmaet Alectia, som har stor ekspertise indenfor disse områder, slutter Bjarne Kornbek Pedersen.

Læs også