Danmark officielt stævnet for sene vandplaner

EU-Kommisionens stævning af Danmark for at have udarbejdet vandplanerne for langsomt er nu formelt indgivet.

Danmark er nu officielt stævnet af EU-Kommisionen for brud på EU-direktivets artikel 13 og 15, der siger, at medlemslandene skulle have udarbejdet vandplanerne inden 22. december 2009 og senest 22. marts 2010 have sendt de endelige vandområdeplaner til Kommissionen. Stævningen fandt sted i juli måned, skriver Altinget.dk/miljoe.

Tilbage i april, hvor Kommisionen løftede sløret for, at en stævning var på vej, sagde miljøminister Karen Ellemann (V), at, det var helt afgørende at slå fast, at stævningen fra EU-Kommissionen ikke handler om indholdet af vandplanerne.

- Det er helt afgørende at slå fast, at stævningen fra EU-Kommissionen ikke handler om indholdet af vandplanerne. Vi stævnes, fordi vi har sprunget nogle formelle tidsfrister, som er i direktivet i forhold til forberedelsen af vandplanerne. Sagen handler alene om, at vi ikke har gjort os færdige med det forberedende og administrative arbejde i tide, sagde miljøminister Karen Ellemann i april.

I et notat til Folketingets Europaudvalg fra Naturstyrelsen, fremgår det desuden, at regeringen stiler mod at vedtage vandplanerne i løbet af efteråret.

Læs også