Bangs hønniker for første gang til dyrskue

Jørgen Jørgensen er den ene del af firmaet Bangs, som for første gang skal deltage på Danmarks største dyrskue.

Det er Roskilde Dyrskue, som har inviteret firmaet Bangs, der blandt andet sælger, kyllinger og hønniker primært på Sjælland. Deltagelsen på Roskilde Dyrskue glæder Jørgen Jørgensen fra Bangs sig meget til, og deres budskab er klart.

- Vores fokus i forbindelsen med dyrskuet er todelt. Dels vil vi gerne udbrede glæden ved at holde høns i haven, og samtidig tilbyder vi at hjælpe og rådgive folk, der gerne selv vil starte gårdbutik eller stalddørssalg af æg. Her har vi forskellige løsningsmodeller eller koncepter, som man kan arbejde med, fortæller han.

Mange muligheder
Fjerkræavler Jørgen Jørgensen påpeger, at der er mange fordele ved at have høns i  haven.

- For det første er høns meget nemme at have med at gøre. Samtidig får man dejlige æg, og har man børn, kan de hurtigt hjælpe til og på den måde lærer de om dyr og deres adfærd, fortæller han.

Og Jørgen Jørgensen har mange alsidige forslag og tilbud på stadepladsen.

- Vi har alt, hvad der er nødvendig at have, hvis man gerne vil holde høns. Vi kan tilbyde flytbare bure og andre redskaber til den lille have. Men vi har også en nyhed med, og det er hønseburer i moduler. Her kan man udvide og forme sit hønsehus, som man vil, og det skaber en alsidighed og tilpasning til ens egne omgivelser, hvilket er praktisk.

Ikke rigtig ramt
Efterspørgslen efter høns og kyllinger har det sidste stykke tid ikke være dårlig, og Jørgen Jørgensen håber, at flere vil få øjnene på for de mange muligheder på årets dyrskue.

- Vi er ikke rigtig blevet ramt af krisen, der har i hvert fald været bud efter både hønniker og kyllinger, og sådan er det sikkert også efter dyrskuet er overstået, fortæller Jørgen Jørgensen.

Læs også