God stemning trods drilsk regnbyge

Det sydfynske traktortræk i Kirkeby fandt vinderne i alle klasser til videre konkurrence frem mod mesterskaber.

Da weekenden var forløbet sin hurtige gang, var det et træt team fra Sydfyns LandboUngdom, som lørdag den 14. maj havde afviklet traktortræk for 48 deltagere.

Det skete sædvanligvis på banen i Kirkeby ved Stenstrup, hvor bestyrelse og adskillige medlemmer havde knoklet for at sikre den gode afvikling.

- Vi har været omkring 20 personer i gang. Har haft det fint med arbejdet og er glade for et vellykket stævne, konstaterede formanden for den arrangerende landboungdomsforening, Anders Elberg, Tranekær.

Der var lidt småregn fra starten, og undervejs blev en regnbyge årsag til halvandens times ophold, men for de landmænd, der havde fundet frem til stævnepladsen, var der kun positive bemærkninger til den ønskede nedbør.

Driftsteamet fik dækket banen over på et tidspunkt, men ved genstarten var der atter fint til træk for traktorerne, hvor flere sædvanligvis var festligt pyntet.

Med udenøs deltagere
Når der traktortrækkes i Kirkeby, deltager der også inviterede deltagere uden for det fynske, og jyske deltagere blandede sig i placeringerne.

- Vi havde nogle piger med bag traktorrattet, og det er noget, som tilskuerne gerne synes er sejt, at de er med som aktive traktortrækkere, siger Anders Elberg.

I en rød BM-Volvo viste Sara Hansen, Hørning, sig som en med styr på trækket og vandt sin klasse, Farm klasse 1 0-3500 kg, foran fynske Team MTT fra Gribsvad med Case IH MWM120 »Red Madness«.

Efter reglerne går de bedst placerede fra klasserne videre, og det er på Fyn i Nr. Broby lørdag den 28. maj, hvor Vestfyns LandboUngdom står for arrangementet. Ifølge Anders Elberg gælder det denne dag Fynsmesterskaberne.

Radio spot trak tilskuere
En beslutning om at få lavet reklameindslag i den lokale Radio Diablo og Radio Alfa var medvirkende til, at der i Kirkeby blev solgt armbånd til 800 tilskuere.

- Vi er glade for at have investeret i denne form for markedsføring flere uger forinden, og har fået er faring for, at det bør gentages. Radio Diablo var meget positiv og var blandt sponsorer til stævnet, nævner Anders Elberg.

Han erkender, at sponsorhjælpen har stor, økonomisk betydning for et vellykket stævne. Ikke kun omtalen før, men også det grej som benyttes til det praktiske arbejde, hvor for eksempel Jelle-Bo Udlejning i Svendborg og Ollerup Maskinstation leverer materiel til afspærringer, toiletvogne og meget mere.

Med de mange hjælpere gav formanden sig lejlighed til at være deltager selv, men i sidste træk i klassen fik han ikke slået i krybegear rettidigt, så vinderplaceringen udeblev.

Han henviser i øvrigt til, at den samlede oversigt ses på sydfyns-lu.dk

 

Læs også