Fritzner: Der bliver kampvalg

Drama i kulissen på landsformandsmøde i Landbrug & Fødevare i går i Middelfart. Martin Merrild nævnes i korridorerne som udfordrer til Niels Jørgen Pedersen. Merrild selv er tavs.

Der bliver kampvalg om formandsposten i Landbrug & Fødevarer.

- Ja, det gør der, lyder det fra landmand Povl Fritzner, der som privatperson er med i en gruppe af stærke kræfter, der ønsker at køre en modkandidat i stilling til et kampvalg mod den fungerende formand, Niels Jørgen Pedersen, der indtil videre er eneste officielle formandskandidat til valget den 24. maj i Herning.

Også Asger Christensen, formand i østjyske KHL, Mogens Dall, formand i LandboSyd, Jørgen Popp Petersen, formand i den tyske landboforening LHN samt fynske Niels Rasmussen, formand i Centrovice, ønsker kampvalg.

- Det er meget væsentligt, at vi får demokratiet afprøvet, pointerede de tre førstnævnte formænd umiddelbart efter landsformandsmødet i Landbrug & Fødevarer onsdag eftermiddag i Middelfart.

- Og ja, jeg tror også, vi får kampvalg. Det er min klare fornemmelse, at det er det, man ønsker. Og det er der også behov for. Så vil vi få rene linjer efter et valg, sagde Jørgen Popp Petersen til Effektivt Landbrug.

Merrild tavs
Her blev der i kulissen trukket kraftigt i trådene. Og snakken på gangene gik på, om Martin Merrild, der står i spidsen for Dansk Erhvervsfjerkræ, stiller op.

- Ingen kommentarer, lød det bestemt fra hovedpersonen selv.

Centrovice-formand Niels Rasmussen, der vægter et kampvalg højt, er også fåmælt.

- Vi er klogere sidst på ugen.

Er du selv kandidat, hvis Merrild ikke vil?

- Vi er klogere sidst på ugen, gentog Niels Rasmussen.

Ser frem til kamp
Niels Jørgen Pedersen er parat til et kampvalg.

- Det har jeg det godt med, hvis det bliver sådan. For mig er det vigtigt, at vi skaber sammenhold og bruger alle kræfter smartest muligt. Det vigtigste er at flytte erhvervet i den rigtige retning. Egentlig ikke, hvem der er formand, pointerer han.

Læs også