Hjallerup Maskinforretning nu også på Mors

MASKINFORRETNING: A/S Hjallerup Maskinforretning har købt 40 procent af Morsø Motor Kompagni A/S

De to Agco-centre Morsø Motor Kompagni A/S og A/S Hjallerup Maskinforretning har hidtil haft et uformelt men velfungerende samarbejde. Blandt andet er Morsø Motor Kompagni forhandler af de østrigske Maraton-vogne, som Hjallerup Maskinforretning importerer.

Nu sætter parterne turbo på samarbejdet, idet A/S Hjallerup Maskinforretnings har købt af en 40 procent ejerandel i Morsø Motor Kompagni A/S. Med købet bliver Hjallerup Maskinforretning dermed en aktiv medspiller og skal medvirke til at give salget af nye og brugte maskiner et endnu bedre flow i begge forretninger.

Hjallerup Maskinforretning har i forvejen forretningerne Agco-centrene Hjørring Maskincenter, Brønderslev Maskincenter, Støvring Maskinforretning og Aars Maskinforretning, som Hjallerup Maskinforretning netop har overtaget.

Stærkere tilsammen
- Meningen er selvfølgelig, at vi sammen med Morsø Motor Kompagni bliver endnu stærkere på salg og især på indkøb, da vi kan samle et større volumen og derved give vores kunder en rigtig god grund til at handle med os, siger Lars Petersen, der er direktør i Hjallerup Maskinforretning.

Han fremhæver, at begge forretninger får mulighed for at trække på hinandens lagre inden for butiksvarer, reservedele og selvfølgelig maskiner, som er grundstenen i begge forretninger.

- Ligeledes kan vi i større udstrækning trække på hinandens montører og samle vores markedsføring, så vi bliver endnu mere synlige.

- Der ligger mange synergier lige til at samle op, da begge forretninger kører med samme sortiment inden for traktorer, høstmaskiner med mere, siger Lars Petersen.

Samme mærker
- Da vi længe har haft et særdeles godt samarbejde med Morsø Motor Kompagni, finder vi det naturligt at gå ind i virksomheden som aktionær. Dermed kan vi begge få endnu mere styrke i vores maskinafdelinger og få større indkøbspower til gavn for os begge, siger Lars Petersen.

Begge forretninger sælger i dag Fendt og Massey Ferguson, og Hjallerup Maskinforretning har desuden Challenger-forhandlingen i Morsø Motor Kompagnis område.

Ud over traktorer og mejetærsker har alle forretningerne også forhandlingen af knækstyrede minilæssere fra Schäffer, ATV´er fra Arctic Cat med mere.

- Så mærkemæssigt er det perfekt, tilføjer han.

Indehaver Klaus Andersen, Morsø Motor Kompagni A/S, glæder sig over den tætte tilknytning, som hans forretning nu får til Hjallerup Maskinforretning.

- Nu har vi i et lille års tid gået og kigget hinanden i kortene, og det har da også givet anledning til rygter i branchen, at vi hidtil har haft et godt samarbejde. Men det er først nu, vi har endeligt besluttet at udvide samarbejdet med salget af aktieposten til Hjallerup Maskinforretning.

Årsagen til aktiesalget
Klaus Andersen forklarer salget af aktieposten med, at han har en tro på, at det er bedst at løfte i flok.

- Nu bliver vi med ét fem gange så store, og det vil komme kunderne til gode i kraft af konkurrencedygtige priser og et større vareudvalg - og ikke mindst at vi får specialister på flere områder, end vi har i dag, siger han.

Som eksempel nævner han Agcos nye landsdækkende netværk Topcon Autostyring, som nu er oppe at køre.

- Når kunderne skal have support på systemet, er det jo underordnet, om man ringer til en specialist hos Hjallerup Maskinforretning eller om specialisten sidder hos Morsø Motor Kompagni. Det væsentlige er jo, at kunden bliver hjulpet.

- Jeg tror, vi skal være dygtigere til at tilpasse os nutiden på samme måde, som landbruget tilpasser sig nutiden. Jeg ved naturligvis godt, at tingene ikke går så hurtigt som for tre år siden, men kundernes krav til den professionelle maskinhandler har ikke flyttet sig. Der bliver stadig stillet større og større krav til maskinhandleren, siger Klaus Andersen.

Uændret medarbejderstab
Klaus Andersen fortæller, at der ikke bliver ændringer i medarbejderstaben. Vi fortsætter alle med fuld kraft frem, men der bliver lige den ændring, at vi nu får 121 ekstra kollegaer i det nordjyske.

- Vi er stadig et lokalt og selvstændigt Agco-center, der forhandler kvalitetsprodukterne fra Massey Ferguson og Fendt med både mejetærskere og traktorer, og der bliver heller ikke ændret på de distrikter, vi hver især arbejder i, siger Klaus Andersen.

- I det omfang, det er muligt, vil vi naturligvis trække på hinandens lager - såvel nyt som brugt - og tilbyde maskinerne til vore kunder på tværs af distrikterne, tilføjer han.

Fremtiden kræver store forretninger
Lars Petersen og Klaus Andersen er enige om, at samarbejde mellem maskinforretninger er vejen frem for at matche strukturudviklingen i landbruget.

- Fremtiden vil kræve større forretninger, der kan løfte køb og salg af maskiner. Men samarbejde forudsætter selvfølgelig, at der er en god kemi imellem parterne, siger de.

Begge parter understreger, at der ikke er tale om en overtagelse af Morsø Motor Kompagni.

- Der er tale om et strategisk samarbejde, som rummer store muligheder. Også når det gælder samarbejde om andre maskinmærker, end der allerede samarbejdes om, siger Lars Petersen og Klaus Andersen.

Læs også