Arla køber svensk ostemejeri

Til februar overtager Arla det lille svenske ostemejeri Boxholm, som i en årrække har købt rå mælk af Arla. Parterne har planer for vækst.

Arla Foods vil købe Boxholm Mejeri, som blandt andet er kendt i Sverige for sine flødeoste og andre gulostvarianter.

- Vi har i flere år solgt mælk til Boxholm Mejeri. Købet ser vi derfor som en naturlig fortsættelse af det gode samarbejde, siger Christer Åberg, adm. dir. i Arla Sverige.

Han tilføjer, at Boxholm har gode muligheder for at udvikle sig som selskab, og det derfor er interessant for Arla.

- Vi ønsker som en del af vores ambition om at være hele Sverige madinspirator at øge salget af varemærkeoste af fineste kvalitet, siger Arla-direktøren.

Selvstændigt varemærke
Købet af Boxholm Mejeri påvirker ikke Arlas eksisterende osteproduktion, oplyser selskabet.

Boxholm vil blive bevaret som et selvstændigt varemærke,  og virksomheden vil blive drevet som et datterselskab i Arla Sverige med egen produktion, markedsføring og salg. Der er ingen planer om ændringer i varesortiment, produktion, salg eller for de ansatte på Boxholm Mejeri, og mejeriets adm. direktør Christer Lundin forbliver også i sin stilling i virksomheden, hedder det videre.

- På trods af et hårdt marked har Boxholms mærkevareoste klaret sig godt det sidste år, og vi har en ambitiøs plan for fortsat vækst. Det kræver ekstra ressourcer, og med Arla som ejer, vi får en stabil og langsigtet partner, der kan støtte os i at nå vores mål, siger adm. direktør Christer Lundin.

En gang til februar
Købet forventes at være afsluttet i februar 2011. Det ventes ikke at skulle godkendes af de svenske konkurrencemyndigheder, da Boxholm Mejeris omsætning er på mindre end 200 millioner. Arla har dog oplyst de svenske konkurrencemyndigheder, Konkurrensverket, om det planlagte køb.

Virksomheden, som hidtil har været familieejet, ligger uden for Linköping - et område i det centrale Sverige, som er karakteriseret ved flere lokale mejerier. Arla har længe leveret mælken til Boxholm, som dermed fik adgang til lokale råvarer.

Læs også