Svineproducenter slår dørene op

Kom og se den uredigerede virkelighed, lyder opfordringen fra cirka 150 danske svineproducenter.

Kampagnen om at se den uredigerede virkelighed hos 150 svineproducenter blev skudt i gang i går. Svineproducenterne er blevet så trætte af branchens dårlige image, at de nu inviterer omverdenen indenfor. Der er ingen slutdato for kampagnen.

 - Det er alt for nemt at fortælle de dårlige historier om dansk svineproduktion, hvis vi ikke har modet til at invitere omverdenen indenfor og vise virkeligheden og hverdagen åbent frem, siger Henrik Mortensen, formand for Danske Svineproducenter i en pressemeddelelse.

Svineproducenterne kan se frem til endnu et kritisk tv-program om deres branche på mandag, når TV2 sender programmet »Operation X - De syge svin«.

På få dage har over halvandet hundrede svineproducenter tilmeldt sig initiativet. De står nu parat til at tage imod besøgende hjemme i staldene.

- Gang på gang er vi blevet beskyldt for at mishandle vores dyr, ødelægge naturen og være til fare for folkesundheden ved at sprede resistente bakterier - og det selvom vi ved, at dansk svineproduktion er kendetegnet ved netop lavt medicinforbrug, høj dyrevelfærd og minimal påvirkning af natur og miljø, siger Henrik Mortensen.

Giver selv opskriften
Han giver selv opskriften på et bedre omdømme.

 - Jeg er sikker på, den bedste måde at gøre op med det meget negative image branchen har fået er at lægge virkeligheden åbent frem og lade folk danne deres egen mening. Derfor er jeg meget glad for den store opbakning, der er både fra landmænd og fra Videnscenter for Svineproduktion til vores initiativ, siger Danske Svineproducenters formand.

 Som led i kampagnen får alle tilmeldte svineproducenter tilsendt et skilt, som skal stå ved vejen og opfordre interesserede til at komme på besøg.

Læs også