Fleksibel læssekraft fra Ahlmann

MASKINER: Øbakke A/S importerer og forhandler tyske Ahlmanns program af læssere. På Agromek vises blandt andet den nye 4-hjuls svinglæsser, der produceres i en AS700 og AS900 model.

Mange entreprenører kender allerede Ahlmanns læsser-serie, der løser mange entreprenøropgaver i forbindelse med bygge- og anlæg. Men Ahlmann-læsserne er også populære blandt de mange hollandske landmænd i Danmark, da mærket er ret udbredt syd for den danske grænse.

Og nu vil importøren og forhandleren i Danmark, Øbakke A/S, med afdeling i Roskilde og Rask Mølle nær Horsens, forsøge at slå et større slag for mærket overfor landbruget.

Det sker i forbindelse med Agromek i Herning, hvor man præsenterer den nye Ahlmann svinglæsser med 4-hjuls krabbestyring, der produceres i modellerne AS700 og AS900, der referer til henholdsvis 0,7 og 0,9 kubikmeter i skovlene. Den ny generation af svinglæsser går også under navnet AS-Boosterline.

Chassiset i de nye modeller bygger på kendt teknologi med styring på alle fire hjul. Det nye er den sving-mekanisme, der gør at skovlarmen kan svinges 90 grader til hver side, der gør at læsseren kan skovle og læsse sidelæns.

En funktion afdelingsleder Finn Kjærsgård, Øbakke A/S, Rask Mølle, mener ikke mindst er yderst anvendelig i forbindelse med eksempelvis pålæsning af fodervogne.

Tre typer
Ahlmann læsserne findes i tre typer. Foruden AS-svinglæsserne findes de tilsvarende modeller uden sving ligesom man har de traditionelle knækstyrede frontlæssere, hvor der præsenteres nye modeller i form af AF1050 og AF1200.

Øbakke A/S er har også de japanske Takeuchi-minigravere på programmet, der især henvender sig til entreprenør, herunder maskinstationer med entreprenørafdelinger. Her præsenteres på Agromek en ny model i form af TB108, der er en kombineret Diesel/EL 380v/16 amp. minigraver.

Øbakke A/S er med hovedafdeling i Roskilde, der dækker sjælland og afdelingen i Rask Mølle, der dækker salg og service i hele Jylland samt på Fyn, landsdækkende. Finn Kjærsgård oplyser, at man i starten af det nye år flytter afdelingen på Boringvej 11 i Rask Mølle til en mere central placering ved den nye motorvej. Datoen for flytningen i starten af 2011 ligger ikke fast – men det gør adressen der til den tid og fremover bliver Viborg Hovedvej 55, 7100 Vejle.

Læs også