Hele formandskabet rykker ud til debatmøde

Landbrug og Fødevarer bliver repræsenteret med hele toppen, når AgriNord indkalder til debatmøde på næste torsdag.

- Det er klart vi er lydhøre, når ti landmænd melder ud i avisen, at de vil melde sig ud af landboforeningen, siger Arne Buus, formand for AgriNord om de artikler der de seneste dage været bragt i Effektivt Landbrug.

- Og så kunne vi pludselig se, at det kunne lade sig gøre, at holde et debatmøde med hele toppen af Landbrug og Fødevarer på torsdag, når de alligevel er her, siger han.

Hele toppen af Landbrug og Fødevarer rykker således fra Axelborg til Skalborggård for at deltage i direkte dialog med medlemmer, kunder og andre interesserede på et møde den 28. oktober klokken 18.45 hos AgriNord.

Mødet rykket frem
- Vi havde talt om et medlemsmøde senere i november, men nu rykker vi det frem. Alle vil jo gerne møde toppen, det får de lejlighed til nu, tilføjer AgriNord-formanden.

- Mødet giver vore medlemmer mulighed for at sende politiske signaler til formandskabet, og det er vigtigt i denne høringsfase for vandplanerne, siger direktør Erik Lydiksen om mødet, der nu også kommer til at ligge som en optakt til delegeretmødet den 10. og 11. november

- Vandplanerne får vidtrækkende konsekvenser for landbruget i Himmerland. Vores erhverv bliver rigtig hårdt ramt her, siger direktør Erik Lydiksen.

L&F's top i nord
Planerne har været debatteret meget i det nordjyske. Og der har været udtrykt utilfredshed med toppens manglende synlighed. Nu rykker de alle ud.

Til mødet kommer hele toppen af Landbrug og Fødevarers primærbestyrelse. Det vil sige formand Michael Brockenhuus Schack, viceformand Niels Jørgen Pedersen og viceformand Ib W. Jensen. De suppleres af administrerende direktør Carl Åge Dahl samt afdelingsleder og ansvarlig for Grøn Vækst Flemming Nør-Pedersen. Alle er i forvejen i Aalborg for at deltage i et længe planlagt møde med de nordjyske landboforeningsbestyrelser.

- Jeg deltager i rigtig mange møder, vi vil gerne i dialog med medlemmerne, for at fortælle om den strategi vi har lagt, siger Niels Jørgen Pedersen om det nys planlagte møde og tilføjer:

- Og det er der åbenbart et behov for.

Læs også