Landbrugsvikarer købte egen arbejdsplads

VIKARHJÆLP: Det er nu godt to måneder siden, at 15 landbrugsvikarer gik sammen og købte deres egen arbejdsplads – Landbrugsvikarsyd ApS.

En konkurs er som regel en rigtig dårlig ting – ikke mindst for de ansatte, der normalt mister jobbet. Men den betyder langt nødvendigvis at alt lukker og slukker, tvært imod. Landbrugsvikarsyd ApS er et nystartet anpartsselskab, hvor 15 landbrugsvikarer har overtaget deres egen arbejdsplads, efter at moderfirmaet Jobvikar tidligere på året gik konkurs.

Siden starten af august har de 15 landbrugsvikarer sammen drevet Landbrugsvikarsyd ApS sammen og blevet en solid arbejdsplads for i alt 25 landbrugsvikarer, der for langt de flestes vedkommende er landbrugsuddannede, mens der er enkelte håndværksuddannede imellem.

- Vi havde en drøm om at selv at kunne få lov at bestemme samtidig med at vi kunne se hvor meget arbejde der var i landbrugsdelen, forklarer arbejdsfordeler i Landbrugsvikarsyd ApS, Erling Sørensen, der tilføjer at det hele allerede løber fint rundt – ikke mindst på grund af en stram omkostningsstyring.

Eksempelvis foregår al administration i et kontor indrettet i Erling Sørensens hjem i Toftlund, hvor han får hjælp af sekretæren Trine Outzen.

Alle er i arbejde
Spredningen er stor på de 25 tilknyttede landbrugsvikarer, der er i alderen 25 – 62 år. Og Landbrugsvikar udfører alt arbejde indenfor landbrug – herunder blandt andet pasning er køer, grise, mink, kyllinger. Dertil kommer robotmalkning, klovbeskæring, kreaturklipning, staldvask, staldbygning og alle former for reparationer – blot for at nævne nogle af de mange opgaver der kan løses.

- Varigheden af opgaver spænder også vidt. Lige for tiden har vi en del sygdomsafløsninger, ligesom vi også har en del vikarer ude hos håndværkere, forklarer Erling Sørensen, der tilføjer at alle er i arbejde for tiden.

Og han ser også lyst på fremtiden – hvor han fornemmer krisen generelt er stilnet en smule af:

- Hvis vi kan holde de 25 mand i arbejde vil det være rigtig fint, slutter Erling Sørensen.

Læs også