Bæredygtigt Landbrug frygter V-politikere bliver »underdanige hunde«

Finansordfører i Venstre, Jacob Jensen, har udtalt, at der ikke kan være ens vilkår for landbrugsproduktion i Europa. Du sårer mit liberale hjerte, svarer Vagn Lundsteen, direktør i Bæredygtigt Landbrug.

I går udtalte Jacob Jensen, der er finansordfører for Venstre, at der ikke kan opnås helt ens vilkår for landbrugsproduktionen i Europa.

- I forhold til restriktioner for danske landmænd og i forhold til øvrige europæiske landmænd, så må vi erkende, at geografien betyder, at der ikke kan skabes helt ens vilkår for landbrugsproduktion, da Danmark er et af de lande i Europa med den mest intensive produktion. Men derfor skal vi hele tiden lave en status på forskellen mellem Danmark og naboerne, så danske landmænd kan blive kompenseret for eksempelvis skrappere miljøkrav ved for eksempel at betingelserne for produktion af energiafgrøder er mere gunstige, sagde Jacob Jensen til avisen Landbrug ØST.

DN-propaganda
Det har fået direktøren fra Bæredygtigt Landbrug, Vagn Lundsteen, til at reagere prompte. Det sårer hans liberale hjerte, at venstre-politikeren ikke mener, at man kan opnå helt ens vilkår.

- Det er trist at opleve liberale/borgerlige politikere, der er gået med på den af Danmarks Naturfredningsforening fremførte kritik af landbruget. En propaganda, der kun har til formål at affolke landet og overlade det til naturen, siger Vagn Lundsteen, og fortsætter:

- Der er ikke basis for at begrænse landbruget i forhold til vore nabolande. Der er ikke et eneste seriøst argument for, at danske landmænd skal bruge mindre gødning og planteværn end vore naboer. Den med de geografiske forhold holder bare ikke, siger han.

Rent landbrug
Vagn Lundsteen mener altså at Venstre-politikeren har overset nogle vigtige faktorer i dansk landbrug.

- Er du klar over, at vi har det mest miljørigtige landbrug i verden i forhold til produktionen? Er du klar over, at de danske farvande er de blandt de i Europa med det laveste nitratindhold? Er du klar over, at vi er et af de lande med det reneste drikkevand, og at urenhederne i drikkevandet ikke kommer fra landbruget, spørger Vagn Lundsteen politikeren.

Det skuffer direktøren for Bæredygtigt Landbrug, at de venstre-politikere, som burde støtte dansk landbrug, fraviger deres ansvar ved at bruger folketingets afstemninger som undskyldning.

- Vi bliver fortalt, når vi holder møder med borgerlige politikere, at man skal kunne tælle til 90 for at få noget vedtaget. Så vidt jeg ved, kan man stadig tælle til 90 i folketingssalen. Men det kræver, at »vore egne« ikke falder for DN-retorikken og lægger sig om på ryggen som en underdanig hund, siger Vagn Lundsteen.

Læs også