Øllingegaard er ved at gøre skaderne op

Det økologiske mejeri kom for godt en måned siden i strid med både Fødevarekontrollen og B.T. Siden har de haft travlt over sommeren, men striden har helt sikkert kostet, siger direktør.

- Det er forbrugerne, der bestemmer.

Så simpelt er det, og derfor er det også den læresætning, som direktør for Øllingegaard Mejeri, Kurt Hansen, bruger, når han skal afgøre, hvad det betyder, at de for en måned siden kom ind i en mediestorm, da B.T. beskrev, hvordan Fødevarekontrollen havde været forbi, og fundet rengøringen mangelfuld.

- B.T. fik skrevet, at vi har afføring i mælken, fordi de ikke kan kende forskel på jordbakterier og colibakterier. Det var dybt ubehageligt for os, og de måtte også selv dementere det, men det kom til at stå helt bagerst i avisen, siger Kurt Hansen.

B.T. havde dykket ned i en rapport lavet af Fødevarekontrollen, der viste, at det lille økologiske mejeri nogle steder havde en mangelfuld rengøring. Og det gav Øllingegaard Mejeri en hård tur i medierne, hvor også flere andre medier citerede B.T.'s senere dementerede historie om, at der skulle være afføring i Øllingegaards mælk.

Politianmeldelse
Allerede før B.T. fik fat i historien var Ølligegaard i strid med fødevarekontrollen.

- Vi var uenige med fødevarekontrollen. Den eneste måde, man kan klage over deres afgørelse er ved ikke at betale regningen, og det fører pr. automatik til en politianmeldelse, siger Kurt Hansen.

Derfor begyndte historierne om, at fødevarekontrollen havde politianmeldt mejeriet i flere danske medier.

Øllingegaard har endnu ikke gjort op, hvad det betyder for mejeriet, at de har fået så uretmæssig dårlig omtale, men direktøren føler sig sikker på, at det kommer til at koste, selvom sommeren har været travl.

- Sådanne rygter kan lukke os, og derfor reagerede vi også på deres historier. Det har selvfølgelig kostet os en del, ikke mindst ressourcer. Men, hvad det har kostet rent omsætningsmæssigt, det skal vi til at gøre op nu her. Det kommer an på forbrugerne, siger direktøren.

Læs også