Hegn kræver koncentration

MONTERING: Sommervarme udfordrede en af de mere særprægede konkurrencer på Landsskuet, nemlig DM i hegn. Vinderen kvalificerede sig til VM i Tyskland.

»DM i hegn« handler ikke, som nogen måske kunne fristes til at tro, om at hælde alkohol indenbords, til man »går i hegnet«.

Tvært imod kræver disciplinen stor koncentration. Det demonstrerede syv montører på dette års udgave af Landsskuet i Herning, som endte med både at blive en dyst mod hinanden og en styrkeprøve med vejret.

For der var skruet godt op for heden, da hegnseksperterne var i sving med at løse konkurrencens opgave: opførelse af 100 meter tretrådet hegn med låge. Og faktisk var vejret så varmt, at DM-dommerne valgte at forære deltagerne et ekstra kvarters arbejdstid i »varmetillæg«.

Det er anden gang, der holdes DM i hegn, men konkurrencen er store tilløbsstykker i Australien og New Zealand, der i årtier har praktiseret disciplinen. Ved første DM var det Christian Simonsen fra Børkop, som monterede sig til sejren. Derfor var der spænding om, hvor vidt han i år ville fortsætte sejrsgangen. Men hovedpersonen selv tog det ganske roligt:

- Det er noget, jeg beskæftiger mig med hver dag, så jeg har fået trænet en hel del op til konkurrencen, sagde han.

Der er mange ting, der skal være korrekt udført, før man kan kalde sig Danmarksmester i hegnsmontage.

- Det kræver præcision, korrekt afstand mellem pælene, oprydning efter sig, god arbejdshastighed og pænt helhedsindtryk af det færdige resultat, forklarede den ene af dommerne, Palle Ingemann fra Pit Hegn, som var arrangør af DM'et.

Christian Simonsens erfaringer fra første DM, som blev holdt for to år siden, så ud til at være en positiv fordel. Konkurrencen var tæt i de to timer og et kvarter, den varede. Bagefter var dommerne ude i hele tre vurderingsrunder, inden de udpegede Christian Simonsen som vinder. Han skal nu forsvare de danske farver ved VM i hegnsmontage, som holdes i Tyskland den 14. august.

Læs også