Stor mink-kampagne gav syv besøg

Syv minkavlere på Østlige Øer stillede deres farme til rådighed, i forbindelse med Danske Minks stort anlagt imagekampagne. Kun syv familier besøgte minkfarmerne, viser rundspørge lavet af Landbrug ØST.

Et besøg pr. farm. Det er de kolde facts efter, at Danske Mink lancerede en stor imagekampagne i landsdækkende medier og inviterede kritiske forbrugere ud og besøge en dansk minkfarm.

Under overskriften »Du er velkommen til at hade os bagefter« svarede avlerforeningen Danske Mink tilbage på den kritik, der blev fremført i programmet Operation X på TV 2 sidste år.

Minkfarmer i Jyllinge og bestyrelsesmedlem af Danske Mink, samt formand for den samlede pelsdyrsorganisation i Europa, EFBA, Knud Vest, synes ikke, at kampagnen er mislykket blot fordi, der ikke er kommet så mange på besøg på de til lejligheden åbne minkfarme.

- Det kan godt være, at der ikke er kommet så mange, men invitationen er uendelig, og med den her kampagne har vi gjort det klart, at danske minkfarmere har en åbenhedskultur, hvor man altid er velkommen, siger Knud Vest, og fortsætter.

- Bevæggrunden for kampagnen var, at vi gerne ville vise den danske befolkning, hvad det er vi laver. Alle 5,5 millioner har med den kampagne fået en invitation, og vi har faktisk fået gode tilbagemeldinger også fra oppositionspolitikere om, at det er en flot kampagne og, at det er godt gået, siger Knud Vest, der er blevet udvalgt til at være talsmand i sagen.

Ikke en eneste reaktion
Landbrug ØST har ringet rundt til alle syv minkfarme, der har stillet sig til rådighed for kampagnen og tilbudt danskerne at kunne komme på besøg, og se hvordan en minkproduktion fungerer.

Tre har slet ikke fået noget besøg, mens de øvrige har fået enkelte besøg af familier i kølvandet på kampagnen.

En af de minkavlere, der har lagt sit telefonnummer og e-mail-adresse ud på internettet og åbnet sin produktioner for alle og enhver, er Henrik Nordgaard Hansen fra Næstved.

- Vi har ikke haft en eneste på besøg endnu. Selvom det faktisk er vores minkfarm, der er vist på hjemmesiden, så er der ikke en eneste der har ringet med ønsket om at se minkfarmen. Vi har ikke fået en eneste reaktion, siger han, og tager det som et tegn på, at udsendelsen »Operation X« var stærkt overdrevet.

- Om det er tegn på, at Operation X har skudt ved siden af, som vi mener, ved jeg ikke. Men generelt, så har man jo ikke dyr for ikke at passe ordentligt på dem, siger Henrik Nordgaard Hansen.

Læs også