Dyrskuet er vigtigere end nogensinde

MIDTWEST FARMSHOW: Der var masser af ros til de unge arrangører af dyrskuet i Skive fra den tidligere førstemand i Dansk Landbrug, Peter Gæmelke, der stod for dyrskuetalen i forbindelse med Midtwest Farmshow 2010.

- Det er imponerende at de unge har tage over, hvor de gamle slap. Ordene er den tidligere førstemand i Dansk Landbrug, Peter Gæmelkes, der stod for dyrskuetalen i forbindelse med Midtwest Farmshow i Skive, som det lokale dyrskue hedder i dag.

Og Peter Gæmelke slog samtidig fast, at dyrskuerne er vigtigere end nogensinde.

- Det er hér hvor by og land mødes og hvor byboerne kan komme og se, hvad landbruget beskæftiger sig med. Vi skal være gode til vores erhverv og vise omverdenen at vi kan klare udfordringer omkring miljø og dyrevelfærd, sagde Peter Gæmelke, der samtidig noterede sig, at interessen for at udstille og konkurrere på skuet er stor, trods krisen i samfundet og landbrugserhvervet.

- Der er en stigende interesse for dyrskuerne landet over. Det er i sig selv interessant i en tid, hvor der bliver færre og færre landmænd. Det er det faglige, der driver os, men det er ingen hemmelighed, at finanskrisen har ramt os, og økonomien er spændt til bristepunktet, sagde Peter Gæmelke, der dog også fremhævede de lyspunkter, der for tiden opleves i landbruget i form af højere priser på mælk, svine- og oksekød.

- Jeg tror på det går den rigtige vej og at dansk landbrug også i fremtiden vil levere kvalitetsprodukter til verdens forbrugere, sluttede Peter Gæmelke.

I år var det femte gang i træk at Region Viborg LandboUngdom og 4H stod for dyrskuet, der som noget nyt var delt op, så selve dyrskuet blev afholdt på én dag om lørdagen, med tyvstart fredag eftermiddag med havetraktortræk og kræmmermarked. Tidligere har dyrskuet strakt sig over både fredag og lørdag. Og med over 250 udstillede dyr og 35 deltagere i børnedyrskuet blev køer, kødkvæg, heste og får suppleret med blandt andet kaniner, hunde og katte.

Læs også