Italiensk kvalitet tjekkes i Danmark

Når italienske Farasin udvikler sine store fuldfodervogne, er de danske kunders udsagn og idéer særlig interessante, fordi Danmark betragtes som foregangsland for kvægfodring.

Når den italienske producent af fuldfodervogne Faresin skal pejle udviklingen og kravene fra moderne mælkeproducenter, er Danmark et godt sted at gæste.

Således besøgte Faresins export manager, Mirko Cantele, forleden nogle jyske mælkeproducenter sammen med mærkets danske importør Hans Scriver fra firmaet Agro X.

- De største maskiner i vort produktprogram er altid først udviklet til det hollandske og det danske marked, siger Mirko Cantele og påpeger, at der både er andre vilkår og en anden mentalitet hos danske mælkeproducenter.

- På grund af det køligere klima, kan man her klare sig med en udfodring i døgnet. Det ville aldrig kunne gå hjemme i Italien. Der er for eksempel også tale om andre ingredienser i grovfoderet her, så danske kvæglandmænd er gode at spørge, når vi udvikler vore maskiner, siger eksportmanageren.

Understel fra teleskoplæsser
Når det gælder selvkørende fuldfoderblandere er Farasin ifølge Mirko Cantele markedsleder på globalt plan. Blandt andet har Farasin netop udviklet verdens største selvkørende fuldfoderblander med et 35 kubikmeter stort blandekar.

- Her kommer det os til gode, at vi samtidig er storproducent af teleskoplæssere. Her kommer virksomhedens store ekspertise i at bygge læssemaskiner til nytte for de selvkørende fuldfoderblandere, fremhæver han.

- Vi kan anvende samme transmission og få stor manøvredygtighed med styring på både for- og bagaksel. Opmærksomme folk vil også kunne genkende, at den karakteristiske førerkabine kommer fra samme fabrik som teleskoplæsserne.

Overlappende snegle
Til det danske marked vil importør Hans Scriver fremhæve den nye Magnum Tre fuldfoderblander fra Farasin.

Her er tale om tre overlappende vertikalsnegle i blandekarret, som mikser foderet hurtigere og bedre, samt giver en optimeret udfodringshastighed. Modelserien, der findes i størrelser fra 30 til 46 kubikmeter har enten ni eller ti knive pr. blandesnegl. Magnum Tre findes med to eller tre aksler. På de største treakslede er både forreste og bagerste aksel drejbar.

Netop en ny Magnum 3600 fuldfoderblander med overlappende snegle var genstand for Mirko Canteles opmærksomhed, da han sammen med den nye Farasin-importør Hans Scriver fra Agro X var på besøg hos danske kvægbrugere i Sønderjylland, der kører med de italienske maskiner.

Læs også