Landbruget vægter tungt

Flere hundrede landmænd og omkring100 repræsentanter fra landbrugsvirksomheder, landboforeninger og kommuner var mødt op, da LandboSyd i går havde inviteret til et stort kombineret erhvervsarrangement og møde under overskriften »Job og Miljø med Landbruget i Bovrup mellem Aabenraa og Sønderborg.

Landbrugets betydning og synliggørelse stod på dagsordenen, da flere hundrede landmænd og  omkring 100 repræsentanter fra landbrugsmaskinvirksomheder, landboforeninger og kommuner i går eftermiddag var mødt op til et stort anlagt møde og erhvervsarrangement under overskriften »Job og Miljø med Landbruget«, der var arrangeret af LandboSyd med formand Mogens Dall i spidsen.

Og samme Mogens Dall skød da også hele mødet i gang med en gennemgan af de tørre og triste facts landbruget står i nu med krise og politisk modvind. Men også de ønsker han har til de fremtidige udviklingsmuligheder for landbruget – herunder ikke mindst som grøn energi-leverandør.

Arrangementet bød på indlæg ved borgmestrene Tove Larsen, Aabenraa Kommune, og Aase Nyegaard, Sønderborg Kommune. Desuden var der indlæg ved formand for 3F i Aabenraa, Kim Brandt og ikke mindst lektor Jørgen Møller, Aalborg Universitet, som forsker i landdistrikternes udvikling, og tillige selv er bosat i et, hvor han er dybt involveret og har fulgt den udvikling, der er sket her i takt med landbrugets strukturudvikling.

Selve arrangmentet fandt sted hos landmand Frederik Daabeck i Bovrup ved Aabenraa, der driver en ejendom med 280 hektar og 400 årskøer – og som sit bidrag til landbrugets betydning med hensyn til job – reelt beskæftiger 13 ansatte.

Læs også