Bæredygtigt Landbrug udvider bestyrelsen

Protestforeningen Bæredygtigt Landbrug holdt tirsdag aften lukket generalforsamling. Bestyrelsen udvidet med tre jyder.

Foreningen Bæredygtigt Landbrug blev etableret i stort set hemmelighed, og selvom den nu efter lanceringen er blevet en mere markant spiller i landbrugsdebatten, så er der visse ting, som den stadig helst holder for sig selv.

Således er foreningens medlemstal fortsat en hemmelighed, efter at der tirsdag aften blev holdt en ekstraordinær generalforsamling i Middelfart, som pressen ikke fik adgang til.

Det plejer da ellers at være meget normalt, at en forening fortæller, hvor mange medlemmer, den har?

- Jo, men vi er nok også på mange måder en anderledes forening, siger Christian Castenskiold, der blev både genvalgt og konstitueret til at forsætte som formand.

Ifølge ham mødte der godt 200 op til generalforsamlingen.

- Vi afholdte det lidt i en svær tid, hvor der er mange, der står og tripper for at komme ud og køre i marken, men vi har behov for at få udvidet bestyrelsen, så vi kan komme væk fra fordommen om, at vi blot er en sjællandsk planteavlerforening, og derfor blev det nu, siger Christian Castenskiold.

Forsætter kampen
Formanden fortæller, at der var fuld opbakning til foreningen på generalforsamlingen.

Foreningens forsatte store mærkesag er at få afviklet planerne om Grøn Vækst og i sidste ende være klar med en retssag mod staten, hvis planerne alligevel bliver implementeret.

Det andet store tema på generalforsamlingen var, at foreningen vil være mere udfarende mod udokumenterede udtalelser mod landbruget. Det mener formanden ikke, Axelborg har været gode nok til.

- Det er helt afgørende, at vi får stoppet de udokumenterede udtalelser om landbruget i medierne. Sådan som det er nu, så giver det gratis point at udtale sig mod landbruget. Vi vil sørge for at få ringet personerne op og bede om at få dokumenteret udtalelserne, så man finder ud af, at det ikke er gratis at udtale sig mod landbruget, siger Christian Castenskiold.

Tid til forandring
De tre nye medlemmer af bestyrelsen er alle jyder.

Flemming Fuglede Jørgensen er et af de nye bestyrelsesmedlemmer i foreningen. Han havde taget turen til Middelfart fra ejendommen Borupgaard ved Løkken, hvor han driver 550 hektar med planteavl.

Han opfordrer på det kraftigste til, at hans kollegaer ikke bare i det nordjyske men over hele landet bakker op om den nye forening.

- Nu har jeg de sidste 15 år set på, at min fagforening, Landbrug & Fødevarer, har forhandlet, forhandlet og forhandlet med skiftende regeringer og ministre, men med de samme embedsmænd med det resultat, at dansk landbrug er blevet reguleret ud på et sidespor og vores samlede gæld er fordoblet til mere end 365 milliarder kroner, siger planteavleren.

Landbrug & Fødevarer har efter hans mening haft en forfejlet forhandlingspolitik, hvor organisationen har accepteret og forhandlet på forkerte og usande grundlag, uden at lægge et tilstrækkeligt pres på regeringen.

- Vi skal forhandle åbent, så offentligheden får kendskab til vores standpunkter, understreger Flemming Fuglede Jørgensen. Han mener, at landbrugets top må køre en ny linje.

- De kan jo se, at der kun har været fiasko med de tidligere linjer, siger Flemming Fuglede Jørgensen, og slår fast, at den nye forening på ingen måder vil skabe splid, men kun hjælpe på rette vej.

Læs også