Tilfredshed med politisk opbakning

JUBEL: Hos Sønderjysk Landboforening klapper formand Henrik Frandsen i hænderne over udsigten til politisk opbakning fra højeste sted omkring konkurrencevilkår.

Formanden for Sønderjysk Landboforening, Henrik Frandsen, er meget tilfreds med statsminister Lars Løkke Rasmussens opbakning til dansk landbrug. Statsministeren har ifølge flere medier lovet dansk landbrug, at der skal rettes op på at dansk landbrug efterhånden har væsentligt ringere konkurrencevilkår end de europæiske landmænd, de konkurrerer med.

- Vi er særdeles tilfredse med statsministerens opbakning og ser det som et direkte resultat af det konkurrenceevne-topmøde, som Sønderjysk Landboforening afviklede i Agerskov.

- Vi er glade for, at statsministeren tilkendegiver, at det ikke kan nytte, at dansk landbrug pålægges flere byrder end dem, vi skal konkurrere med, siger Henrik Frandsen, der nu aner lys forude.

Grundig dokumentation
På topmødet i Agerskov og ved et efterfølgende besøg hos Folketingets Fødevareudvalg afleverede Sønderjysk Landboforening en grundig dokumentation for, at danske landmænd er langt bagud på point, inden de tager konkurrencen op med udenlandske landmænd.

En vigtig grund til, at statsministeren nu træder hjælpende til er hensynet til de ca. 165.000 arbejdspladser, som dansk landbrug sørger for. Statsministeren har sagt, at det skal være billigere at være dansk landmand. Landbrugets konkurrenceevne skal forbedres markant, så vi bliver i stand til også i fremtiden at bidrage væsentligt til det danske samfunds velstand.

Arbejdspladser i fare
Dansk Landbrug har gennem længere tid gjort opmærksom på, at arbejdspladserne meget nemt kan forsvinde fra Danmark.

- Dansk landbrug skal fortsat bidrage til et godt miljø, men vi kan ikke gå voldsomt hurtigere frem end de lande, vi konkurrerer med, og vi er i Sønderjysk Landboforening meget tilfredse med, at landets førstemand nu sender et klart signal, siger Henrik Frandsen.

Læs også