Troels Lund: Puklen af miljøsager er helt og aldeles væk i 2010

Antallet af afgjorte miljøsager satte rekord i december, og det får nu miljøministeren til at love, at puklen af ophobede sager i år vil forvinde helt.

Miljøminister Troels Lund Poulsen (V) ligger nu hovedet på blokken, og lover, at når 2010 er forbi, så vil der ikke længere være nogen pukkel af miljøsager.

Grunden til, at han tør gøre det, forklarer han som en kombination af, at miljøministeriet har givet kommunerne en saltvandsindsprøjtning til at klare miljøsagerne, og det faktum, at der på grund af den aktuelle økonomiske situation ikke kommer så mange ansøgninger ind, som man havde beregnet.

- Det her kommer til at betyde, at jeg nu tør sige de historiske ord. Vi regner med, at vi i 2010 har fået ryddet helt og aldeles op i den pukkel, som er skabt. Og det er meget tilfredsstillende, siger Troels Lund Poulsen. (V)

Ordene falder også efter den endelige opgørelse over antallet af afgjorte miljøsager er gjort op. De tal man offentliggjorde i december er nemlig i den seneste opgørelse fra januar blevet noget bedre. Det sker på grund at tallet fra december, nu er blevet stemt overens med kommunerne. I alt 1.880 sager afsluttede kommunerne i 2009. Tallet fra december lød på 1.558 sager.

Stadig ikke nået målet
Trods forbedringen i tallet af afgjorte sager, så er målet man har sat i forbindelse med Husdyraftalen mellem KL og regeringen dog ikke nået. Målet for 2009 var nemlig at  nå 2.352 afgjorte sager.

Ud af de 100 mio. kroner man investerede i begyndelsen af sidste år, gik over 40 mio. kroner til kommunerne, så de kunne ansætte nye medarbejdere.

- Jeg skal ikke ligge skjul på, at det her delmål har kommunerne ikke har nået. Jeg kan dog også se, at der er plads til at nå det samlede mål i 2010. Derfor er jeg helt tryg, og jeg er tilfreds med kommunernes indsats, siger Troels Lund Poulsen.

Travl december
Kigger man på december måned alene, nåede kommunerne afgørelser i 468 sager, hvilket er rekord. Miljøministeren ser ingen grund til, at det tempo, som blev leveret her, ikke kan fortsætte.

- Husdyrloven har haft en meget lang indfasning, også mere end hvad godt er, og med mange børnesygdomme. Det har jeg heller aldrig lagt skjul på. Men man kan sige, at med den produktivitet kommunerne nu kan præstere, og ikke mindst i december måned, så har de bevist at have en høj produktivitet plus, at vi nu også kan se, at de mange initiativer, som vi investerede for et år siden, nu begynder at have en effekt. Nu er ketchuppen kommet ud af flasken, lyder det fra Troels Lund Poulsen.

Det andet mål som blev sat i forbindelse med Husdyraftalen, var at få nedbragt sagsbehandlingstiden til under 12 måneder. Ifølge opgørelsen er det kun 6,5 procent af sagerne, som tager længe tid, og også det finder miljøministeren meget tilfredsstillende.

 

Læs også