Ny formand for svineproducenterne

Danske Svineproducenter valgte i går eftermiddag afløseren for Torben Poulsen. Det blev 44-årige Henrik Mortensen fra Overlade ved Løgstør.

I sekretariatet hos Danske Svineproducenter er pressekontakt og mediespinn hverken så kompliceret eller strømlinet som i de organisationer, der har bopæl i hovedstaden.

Fra Danske Svineproducenters kontor i Erritsø ved Fredericia lyder den recept, der har skaffet foreningen usædvanlig stor pressebevågenhed ganske enkel.

- Man skal bare sige, hvad man mener, og så vente på at journalisterne ringer, lyder den recept, den afgående formand Torben Poulsen har anvendt.

Og spinn? Det er noget overvægtige folk dyrker i et motionscenter.

Tidligere næstformand
Hvordan den nye formand Henrik Mortensen, som Danske Svineproducenters bestyrelse i minutterne efter årsmødet konstituerede sig med, vil håndtere mulighederne i medierne, foreligger der ingen ny recept på.

Henrik Mortensen er godt inde i landsforeningen Danske Svineproducenters positioner, idet han blot rykker frem i rækken fra næstformandsposten, hvor han har siddet indtil i går.

Den 44-årige svineproducent er, i modsætning til sin forgænger slagtesvineproducent. Oven i købet to steder, idet han både er andelshaver hos Tican og hos Danish Crown.

16.000 slagtesvin
Den nye formands bredde styrkes yderligere af, at han tillige er splitleverandør og derfor ikke ukendt med det tyske marked.

Siden sin etablering som svineproducent i december 1993 har Henrik Mortensen udviklet sin bedrift til en produktion baseret på en sobesætning på 600 søer og en produktion af 10.000 slagtesvin årligt. Desuden er han med i et I/S med sin nabo, hvor der yderligere produceres 6.000 slagtesvin årligt.

Henrik Mortensen driver desuden et markbrug på 320 hektar, hvoraf han selv ejer de 220 hektar.

Nyetableret bestyrelsesmedlem
Ved Danske Svineproducenters årsmøde i går blev Søren Helmer og Henrik Mortensen genvalgt til bestyrelsen. På den hidtidige formand, Torben Poulsens plads i bestyrelsen indtræder Lars Andresen fra Tinglev. Lars Andresen, der etablerede sig som svineproducent i 2008, indkøber 30 kilos grise til sin årlige produktion af 15.000 slagtesvin, der leveres til slagtning i Tyskland.

Den ene af de tre medlemmer, Danske Svineproducenter har i bestyrelsen for Videncenter for Svineproduktion (VSP) skal ifølge vedtægterne vælges af medlemmerne på årsmødet. Her valgtes Peter Kjær Knudsen, mens det hidtidige medlem i VSP, Boye Jensen, blev valgt som suppleant på denne post.

Læs også