Èn mand – to RDM-priser

Der stod Leif Ernst Nørgaard på RDMs vinterdyrskue i går på Agromek. Han havde både Champion og Reservechampion i de rødes konkurrence.

Vinterdyrskuerne for alle fire malkeracer blev skudt i gang i går med RDMs konkurrencer, og sluttede med konkurrencerne for Jersey. I dag gælder det SDM og DRH.

Udstillingerne er arrangeret af Viking Genetics i samarbejde med raceforeningerne, og der har været fri tilmelding.

Mange udlændinge havde valgt at lægge vejen forbi dyrskuet. Marketings- og rådgivningschef Lisbeth Holm oplyser, at foruden svenskere og finner er der mere end 60 udenlandske gæster.

Udstiller Leif Ernst Nørgaard, Ravnstrup ved Viborg, kunne vise både dem og de danske tilskuere, hvordan de bedste RDM-køer skal se ud.

Tre køer i en finale med fem
Hans Fyn Cent-datter blev kåret som RDM Champion og dermed skuets bedste RDM, mens hans R Ascona-datter blev reserve-champion. Og som om det ikke skulle være nok, så blev et afkom efter årets Champion-ko, en R Fastrup-datter, nummer fire i finalen, der bestod af kun fem køer.

- Det er bare super. Det bliver man aldrig træt af, lød det umiddelbart efter præmieoverrækkelsen.

Startfeltet til Champion-titlen var på ti RDM-køer, der af dommer Mogens Madsen blev reduceret til fem, der kom i finalen. Her fik Mogens Madsen selskab af gæstedommerne Kristoffer Kappel, Thy, og Viking-direktør Niels Kristian Fruergaard, der traf deres afgørelser ved åben votering. 

Rutineret udstiller
Mens den unge ko, R Ascona-datteren, ikke var helt tryg ved at skulle have bånd og sløjfe på, så tog den ældre ko, Fyn Cent-datteren, det hele med ophøjet ro.

Men den har jo også prøvet det før.

På Landsskuet var den i år bedste ældre RDM med 24 point, og for år tilbage har den faktisk også været bedste yngre RDM på Agromek.

Koen har fået seks kalve, hvoraf to er tvillinger. Begge tvillinger og R Fastrup-datteren malker i dag i besætningen, der tæller 85 RDM.

Læs også