Gæmelke som valgdirigent

VÆLGERMØDE: Peter Gæmelke, nu med licens til at stille skarpe spørgsmål - Kolding Herreds Landbrugsforening, KHL, har udnævnt den tidligere landbrugspræsident til dirigent for vælgermøde den 11. oktober.

Den kommunale valgkamp spidser til, og landbruget er en naturlig spiller – både som leverandør af kandidater, men så sandelig også som aktør i lokalsamfundet. Derfor har KHL – Kolding Herreds Landbrugsforening indbudt kandidater fra samtlige partier i Kolding til et vælgermøde den 11. november. Den tidligere præsident for Landbrugsraadet Peter Gæmelke vil fungere som dirigent.

– Men med den baggrund Peter har, har vi også udstyret ham med licens til at stille skarpe spørgsmål, siger formanden for KHL Asger Christensen. Det er ingen hemmelighed, at landbruget er presset fra alle kanter i øjeblikket, og måske er den største udfordring på den lidt længere bane, at opnå accept fra det øvrige samfund i forhold til den måde moderne landbrug fungerer på i dag.

- Vi kan nogle gange komme i tvivl om hvorvidt samfundet overhovedet ønsker et landbrug i Danmark. Senest rejste tvivlen sig, da vi gennemgik diverse kommuneplaner, hvor landbruget i bedste fald synes at være et nødvendigt onde, siger Asger Christensen, som fortsætter:

- Landbruget er en del af løsningen, og udfordringen er, at vi i fællesskab med det lokale samfund sikrer, at vi også er konkurrencedygtige på det globale marked slutter Asger Christensen.  Se mere om arrangementet på www.khl.dk.

 

Tidligere præsident for Landbrugsraadet Peer Gæmelke.

 

KHL’s formand Asger Christensen

Læs også