Flot comeback ved DM i pløjning

Niels Balle, Trige, er ny Danmarksmester i pløjning med standardplov. Han erhvervede sig den titel, da der blev afholdt DM i pløjning i Frederiks ved Karup. Den nye Danmarksmester er dog ikke helt ny i pløjesammenhænge. Tilbage i 1984 var han ikke alene Danmarksmester, men blev faktisk også Verdensmester året efter. Dengang blev VM afholdt i Sønder Nærå på Fyn. Siden har han ikke deltaget i pløjekonkurrencer, men gjorde altså et flot comeback ved dette års DM. Hos vendeplovene blev det Søren Svenningsen, Nibe, der løb med årets DM-titel. Han og Niels Balle skal repræsentere Danmark ved VM i plov, der foregår i New Zealand. Hos de unge var det Henrik Bovbjerg, Erslev, der blev mester for standardplov, mens det var Bjarne Vestergaard, Vils, der var bedst med vendeplov. Fabriksplove i kamp

Som noget nyt var der i år Fabriks DM. Her konkurrerede ni forskellige fabrikanter af plove. Dommerne overværede ikke selve pløjningen, for de måtte ikke se, hvilke fabrikater, der havde kørt på hvilke pløjefelter. Men efterfølgende vurderede de det færdige resultat.Det pløjefelt, der imponerede dommerne mest, var det, hvor Agrolux XRWT ploven fra Flex Trading havde kørt.

Niels Balle, Trige, er ny Danmarksmester i pløjning med standardplov. Han erhvervede sig den titel, da der blev afholdt DM i pløjning i Frederiks ved Karup.

Den nye Danmarksmester er dog ikke helt ny i pløjesammenhænge. Tilbage i 1984 var han ikke alene Danmarksmester, men blev faktisk også Verdensmester året efter. Dengang blev VM afholdt i Sønder Nærå på Fyn.

Siden har han ikke deltaget i pløjekonkurrencer, men gjorde altså et flot comeback ved dette års DM.

Hos vendeplovene blev det Søren Svenningsen, Nibe, der løb med årets DM-titel. Han og Niels Balle skal repræsentere Danmark ved VM i plov, der foregår i New Zealand.

Hos de unge var det Henrik Bovbjerg, Erslev, der blev mester for standardplov, mens det var Bjarne Vestergaard, Vils, der var bedst med vendeplov.

Fabriksplove i kamp
Som noget nyt var der i år Fabriks DM. Her konkurrerede ni forskellige fabrikanter af plove.

Dommerne overværede ikke selve pløjningen, for de måtte ikke se, hvilke fabrikater, der havde kørt på hvilke pløjefelter. Men efterfølgende vurderede de det færdige resultat.

Det pløjefelt, der imponerede dommerne mest, var det, hvor Agrolux XRWT ploven fra Flex Trading havde kørt.

Læs også