- Det går den rigtige vej nu

– Det er meget glædeligt at høre, at det begynder at gå den rigtige vej igen, lyder mælkeproducenten Jens Risagers reaktion på stigningen i Arla-noteringen på 11 øre.

- Det er en utrolig positiv melding. Det er godt gået.

Jens Risager, mælkeproducent på Nordfalster, lyder lettet, da Effektivt Landbrug spørger om hans reaktion på Arla-noteringsstigningen på 11 øre.

- Kvægbruget har tørstet efter en opmuntring som denne. Derfor falder den på et tørt sted, konstaterer han, og tilføjer:

- Vi har gået og håbet på, at der var stigninger på vej, men har jo fået meldinger på, at vi ikke skulle regne med noget.  Derfor er det meget glædeligt at høre, at markedet nu vender. Det vil mange af bankerne sikkert også notere sig.

Nemmere dialog med banken
- Jeg forventer nu, at det bliver nemmere for mig og mine kolleger at snakke med banken. For med et dagligt underskud på 1.000 kroner i et gennemsnitslandbrug har der virkelig været brug for et lyspunkt som dette blandt mælkeproducenterne, siger Jens Risager.

Hans køer på »Strangegaard« producerer dagligt 2.500 liter mælk, så for ham betyder stigningen i Arla-noteringen et løft på 275 kroner hver dag.

Nødvendig stigning
Selv om det er et skridt på vejen er en stigning på 11 øre ikke nok, understreger Jens Risager.

- Jeg forventer, at arbejdet med at rationalisere fortsætter i Arla, så vi får mulighed for at øge priserne yderligere. Vi skal have det for mælken, som det koster at producere, og dét kan yderligere nedskæringer i arbejdsstyrken i Arla sikre.

- Samtidig har vi brug for organisationsfolk, der kan forhandle erhvervspakker igennem til gavn for vores likviditet. Det haster med at komme i gang, siger Jens Risager.

 

Læs også