Giv den gas i to dage

JMC inviterer til markdemonstration både onsdag og torsdag, hvor der bliver mulighed for at prøvekøre en lang række maskiner og jordbehandlingsredskaber. Det gælder også bæltetraktoren Challenger.

Onsdag den 9. september klokken 10 til 16 går det løs på Foulum Forsøgscenter i Tjele med JMC’s store markdemonstration. Dagen efter rykker alle maskinerne til Kirstinesminde i Kolind, hvor de også kører fra klokken 10.  

- Alle er velkomne til at komme, og give den gas, og selv prøvekøre maskinerne, siger leder af JMC’s afdeling i Viborg, Henrik Christensen.

Han glæder sig over, at kunderne også kan prøvekøre den amerikanske bæltetraktor Challenger. JMC er netop blevet Challenger forhandler og servicecenter, som et ud af bare seks Agco Centre. Programmet omfatter også selvkørende sprøjter.

Mange kunder har heller ikke prøvet den prisbelønnede Massey Ferguson 8690 med 370 hestekræfter endnu. Den bliver i øjeblikket demonstreret ude hos kunderne.

- Hvis man får smag for en af traktorerne ved markdemonstrationen, kan man prøve den på egen mark senere, fortæller Henrik Christensen.

Faglig snak
JMC har længe været i gang med at forberede markdemonstrationen, hvor hele ni importører og producenter også er til stede med både salgskonsulenter og teknikere.

Det gælder både traktorer, jordbearbejdningsredskaber, dæk og sprøjter.

- Der bliver rig mulighed for at få en faglig snak om både maskinerne og redskaberne med eksperter på området, siger Henrik Christensen, der opfordrer til, at man benytter lejligheden til at få afklaret eventuelle spørgsmål om sine maskiner eller redskaber.

Blandt andet viser Hardi den selvkørende sprøjte Alpha 4100i 24m Twin.

- Det opfordrer til en snak om sprøjteteknik, og om det kan betale sig at investere i en selvkørende sprøjte kontra en traktorsprøjte, vurderer Henrik Christensen.

Finansiering
Økonomien er en væsentlig faktor. Derfor har JMC inviteret Agco Finans, der står klar til en snak om mulighederne for finansiering af nye maskiner.

- Selvom man har en ønskeseddel og et behov, så er mange usikre på finansieringsmulighederne, siger Henrik Christensen, der understreger, at finansiering efterhånden er et lige så vigtigt produkt som enheden selv.

Håber på hyggelig dag
Selvom mange importører og teknikere er til stede, er markdemonstrationen ganske uformel, understreger arrangørerne.

- Vi håber på nogle hyggelige timer, og alle er velkomne uanset behov eller ønsker, siger Henrik Christensen.

Markdemonstrationen byder også på forfriskninger ved pølsevognen, og der serveres øl, vand og kaffe.

JMC, der er en forkortelse for Jysk Maskincenter og en sammenslutning af de tidligere Østjysk Maskincenter og Maskinernes Hus, har afdelinger i Viborg, Kolind og Randers. Sammenslutningen er knap et år gammel, og dette års markdemonstration er den første i JMC-regi.

Læs også