Vi er utilfredse med Centrovice

SAMARBEJDSVANSKELIGHEDER: Ledelsen kører deres eget løb, mener fire landmænd med tilknytning til Østfyn.

Ledelsen i Centrovice har mistet jordforbindelsen til medlemmerne. Det mener fire landmænd med tilknytning til Østfyn. De kritiserer blandt andet foreningen for at fyre de forkerte medarbejdere og ansætte ledere, som ikke har forstand på landbrug.

- Centrovice flytter sig længere og længere væk fra det, medlemmerne har brug for – nemlig rådgivning, som kan ses på bundlinjen. Vi har ikke brug for en kæmpe organisation, der kører sit eget løb og nærmest fungerer som en stat i staten. Et rådgivningsselskab er en servicevirksomhed, men vi føler ikke, at der bliver lyttet til os som medlemmer, og det må vi tage konsekvensen af, siger den ene af kritikerne, Henrik Høj, Kogsbølle ved Nyborg.

Foreningen ønsker tæt dialog
Formandskabet i Centrovice er enige i, at foreningens vigtigste opgave er at levere rådgivning, som kan ses på den enkelte landmands bundlinje, og understreger samtidig, at bestyrelsen ønsker at føre en tæt dialog med medlemmerne.

- Vi har endnu ikke fundet de vise sten, men vi har nogle aktiviteter, som vi gerne vil sætte i gang, og som skal styrke kommunikationen med medlemmerne, siger formand Niels Rasmussen.

Foreningen har blandt andet planlagt at arrangere nogle »hjemme hos« møder i efteråret, hvor debatten kan tage udgangspunkt i de problemstillinger, der er aktuelle for den bedrift, der lægger hus til.

- Vi tror, at det kan give en god og spændende vinkel på debatten og er et andet og mere lokalt forum at mødes i og debattere udfordringer i både rådgivning og politik. Vi ønsker at gøre tingene bedst muligt for vore landmænd og er opmærksom på, at vi ikke længere har de faste udvalg, der byder ind, og derfor skal skabe andre rammer for at opsamle gode ideer ude hos medlemmerne, lyder det fra formandskabet.

Læs mere om debatten i ugens Landbrug FYN.

Læs også