Høsten forløber fornuftigt i Revninge

De foreløbige resultater fra de cirka 385 hektar ud af de 900 hektar, der i alt skal høstes på Vestergård Markbrug ApS i Revninge, er kommet ind, og høstens udbytter tegner generelt meget fornuftigt.

Gårdspladsen er fyldt med biler og der er stor aktivitet foran værkstedet, hvor de tre mejetærskere er ved at blive smurt og klargjort til at fortsætte høsten af de ca. 450 hektar med hvede der gik i gang søndag.

Effektivt Landbrug har lagt vejen forbi gårdejer Niels Rasmussen der sammen med sin bror, Jens Rasmussen driver en produktion med 750 søer på to ejendomme, leverer 40.000 slagtesvin fra syv ejendomme, og har 900 hektar jord.

Der er gang i den på Vestergård, der ud over landbruget kører maskinstation, driver et værksted med fire ansatte, hvor der både repareres biler, lastbiler og landbrugsmaskiner. Og så er der også lige transportfirmaet Revninge ApS med 23 lastbiler, som til daglig ledes af Thomas Højhave, men med Niels Rasmussen og Bjørn Kærgaard som medejere af.

- Herfra kører vi med stort set alt, bortset fra grise, siger Niels Rasmussen der desuden kan fortælle, at der lige nu især er travlt med at køre med korn - både for foderstoffirmaerne og for bønderne.

- Hele weekenden er der kørt på højtryk, fortæller han.

Hvedehøsten
Vestergård Markdrift ApS startede selv op med hvedehøsten søndag, hvor de nåede at komme over de 95 ha. ud af de ca. 450 ha. Hvede, de i alt skal have ind.

- Lige nu er mejetærskerne ved at blive gjort klar - tanket og smurt og så kører vi i gang over middag, når solen lige har været fremme en halv times tid, lyder det fra Niels Rasmussen.

Han synes generelt at udbytterne fra årets høst ser meget lovende ud og gætter på at hveden giver et udbytte på omkring 9 ton pr. ha.

Der høstes med en 30 fods John Deere 9880i STS, samt to 24 fods New Holland TX 68, heraf ejes den ene i samarbejde med en nabo.

- En New Holland er en kanon stabil maskine, der kører altid og som aldrig fejler noget, påpeger Niels Rasmussen og understreger at de to TX68´ere til gengæld kun laver det samme som John Deeren.

Normalt er de to en halv mand til at klare markdriften, men i høsten trækkes der også på afløsere. Blandt andet fra svinestalden og værkstedet.

- Når vi er folk til det, har vi også en mand til at køre og stubharve samtidig med at vi høster, fortæller han.

Al halm sælger de direkte fra marken til Halm 80.

Harven er også spændt for
Søndag var stubharven også i gang og cirka 30 ha. efter rødsvingel blev harvet op to gange, da der skal sås raps.

- Så mangler der bare at blive nedfældet gylle og blive pløjet før såning, siger Niels Rasmussen.

- Vi bruger i øvrigt gul sennep som efterafgrøde på en del af arealet, og har de sidste tre år selv dyrket den smule der skal til, til ejet brug, fortæller han og lægger ikke skjul på at han synes det ellers er temmelig dyrt at købe ind, når det er renset og kommet i sække.

Frøene spreder han med en Bredahl spreder og harver efterfølgende.

Solen kom frem
Over middag i går skinnede solen så igen over Revninge og de tre mejetærskere og de tre kornvogne kørte i gang i »Sibirien« - på Sibirienvej i Revninge, for at fortsætte høsten af hvede.

- Vandprocenten var godt 16-17 % både søndag og mandag, men det får ikke os til at vente, lød det fra Niels Rasmussen.

Læs også