Sommerlejr med dressur, spring, teori og hygge

HESTE: En uge på sommerlejr med undervisning i dressur, spring og teori om hesten. Hos Rødding Ridecenter vil der fuldt hus her i sommerferien med børn og unge, der er på sommertræningslejr på ridecenteret.

- Sådan, flot, og husk at klappe hesten, råber Tommy Lundby, til 11-årige Line, der sammen med den jævnaldrende veninde og skolekammerat Stine er i gang med dagens springtræning.

Tommy Lundby er uddannet berider og indehaver af Rødding Ridecenter, der hele sommeren holder sommertræningslejr.

Forleden var det et hold piger og en enkelt dreng, her i blandt Line og Stine, fra Boller Ridecenter ved Horsens, der havde revet en uge ud af skoleferie-kalenderen, for at få professionel undervisning i dressur, spring og teori omkring heste.

Og at det virkelig giver resultat med intensiv professionel hestetræning, kan Line og Stine tale med om:

- Jeg har lært at styre hesten bedre i dressur og spring, forklarer Line, der har redet i fem år og har sin nye hest – den 12-årige Palomino, Max Motor, med på lejren.

Også Stine, der har redet i 4 år og er med på ridelejren med sin hest – den 9-årige Welsh/Araber-blanding, Malou, har mærket forbedringer efter træningen:

- Jeg er blevet meget bedre til at springe med den, forklarer Stine.

Udvikler ridning
Det er vigtigt at lære at håndtere hesten rigtigt og have den teoretiske viden om den i orden.

- Det er med til at udvikle ridningen, og hjælper dem med at komme videre. Vi kombinerer træning på banen med teoriundervisning om aftenen, forklarer Tommy Lundby, der også lægger vægt på at deltagerne i sommer-ridelejren ser og oplever hverdagen i en uddannelsesstald.

Og der vil være ryttere på lejr i Rødding hele sommeren igennem. Efter holdet fra Horsens følger et hold, der har taget turen fra Norge til Rødding.

Læs også