Ølfestival hos Bondekonen

Gårdbutik i Nr. Vallenderød inviterer til ølfestival den 29. august.

Folk på landet er mindst lige så begejstrede for spændende specialøl, som byboerne er, mener Berit Meedom, indehaver af gårdbutikken Bondekonen i Nr. Vallenderød. Derfor vil hun nu sætte gang i tingene og give både gamle og nye kunder en ekstra smagsoplevelse.

I butikken har hun de seneste år haft stor succes med at sælge et bredt udvalg af specialøl fra en række af de bedste danske mikrobryggerier, ligesom øl fra Belgien, Tjekkiet og Skotland ofte langes over salgsdisken.

- Jeg har inviteret alle de bryggerier og importører, som jeg er forhandler for til at komme herud den 29. august for at præsentere deres produkter. Folk skal så tage 5-kroner med, for hver smagsprøve koster en femmer, fortæller Berit Meedom.

1.500 gæster
- Jeg er selv lidt af en festabe, jeg kan godt lide at der sker noget. Hvert år, når butikken har haft fødselsdag, har jeg inviteret på gratis franske hotdogs og holdt knaldudsalg. Sidste år var der omkring 450 mennesker. Så der er grundlag for sådan noget. Jeg forventer, der kommer mellem 1.000 og 1.500 mennesker til ølfestival, fortsætter hun.

Til hverdag er det dametøj, lingeri og brugskunst, der trækker folk fra hele Sjælland til Bondekonens butik - og så altså øllene.

- Når familien kommer, bliver mændene placeret ved øl-reolerne. Så er de afsat, mens kvinderne går rundt og kigger. De er lige som børn i en slikbutik. Eller hvis lillemor synes, hun har købt lidt for meget tøj, tager hun lige en god øl med hjem til manden. Og jeg tjener jo på begge dele, griner Berit Meedom.

Læs også