- Få nu gjort noget ved den kødkontrol

UTÅLMODIGHED: Formand for Kødbranchens Fællesråd, Asger Christensen, forstår ikke, at det kan tage så lang tid, at få virkeliggjort de lovede besparelser på kødkontrollen.

Lidt over halvanden måned efter revisionshuset Price Waterhouse Cooper (PWC) kom med deres rapport, der viste, at omkostningerne med Fødevarestyrelsens kødkontrol på de danske slagterier er løbet løbsk, og der var masser penge at spare, er der stadig ikke sket noget.

Det mener i hvert fald formand for Kødbranchens Fællesråd, Asger Christensen. Hans tålmodighed er ved at være brugt op.

- Jeg synes, det går ufatteligt langsomt. Vi mister konkurrenceevne i forhold til vores kolleger i Europa hver eneste dag i, der går, hvor der ikke bliver gjort noget ved den kødkontrol. Afstanden bliver større og større hele tiden, siger Asger Christensen, der ikke kun har ventet de sidste halvanden måned, på det blev gjort noget.

Rapporten fra PWC fra midten af maj hvor man for eksempel kan læse, at omkostningerne pr. slagtet svin siden 2006 er steget med 4,5 krone, bekræftede blot, hvad han selv har råbt op om i de sidste år. Samtidig viste rapporten, at der kunne findes endnu flere millioner end de 113 millioner kroner, som en handlingsplan fra Fødevareministeriet fra november sidste ville give.

 - Nu er den rapport fra PWC kommet, så er det da bare med at komme i gang. Ude hos os, der skærer vi vores virksomheder til dagligt. Vi kan ikke vente et halvt til et helt år, før vi gør noget. Vi gør det med det samme, når det er nødvendigt, siger Asger Christensen.

Følger planen
Fra Fødevarestyrelsen venter man på politikerne i Folketinget. Der er dog ikke tale om nogen forsinkelse, fortæller Søren Abildgaard, styringschef for kødkontrollen.

- Nu er det kun halvanden måned siden, at rapporten kom. Den er et element i fødevareministerens handlingsplan. Alt kører efter planen, siger Søren Abildgaard.

Læs også