Frøformand tilfreds med et punkt

HENSYN: Formanden for Landbrug & Fødevarers frøsektion hilser velkomment, at parterne bag Grøn Vækst vil tage hensyn til special- og højværdiafgrøder, så de undgår udflagning.

Formanden for frøsektionen i Landbrug og Fødevarer, Thor Gunnar Kofoed, Neksø, sad i møde i Bruxelles hele dagen i går, og har endnu ikke haft lejlighed til at nærlæse Grøn Vækst-aftalen.

Men umiddelbart er frøformanden godt tilfreds med et punkt i aftalen, der ordret siger, at »der skal tages hensyn til special- og højværdiafgrøder, således at udflagning af disse afgrøder modvirkes«.

- Det ser umiddelbart ud til, at parterne har lyttet til vore ønsker på det her punkt. Det er jo sådan, at vi har specialafgrøder og mindre afgrøder som havefrø og markfrø, der bliver ramt af omlægningen af pesticidafgifterne. Og det kan ikke betale sig for sprøjtemiddelproducenterne at udvikle andre midler til så små markeder, så i øjeblikket har vi ikke en løsning på det her problem. Men jeg håber, at regeringen nu vil være med til at finde en praktisk løsning, siger Thor Gunnar Kofoed i telefonen fra Bruxelles.

De andre tiltag i Grøn Vækst-aftalen vil Thor Gunnar Kofoed gerne vente med at kommentere, til han har læst aftalen igennem. Men han erklærer sig umiddelbart enig i de udmeldinger, som Landbrug & Fødevarers formand, Michael Brockenhuus-Schack, har haft.

Læs også