Genindvindingsfirma får fodfæste på Fyn

VOKSEVÆRK: Med et par lokale afdelinger i Søndersø- og Svendborg-området og back-up af de jyske afdelinger vil Terkelsen A/S erobre markedsandele på Fyn.

Med knap 50 år i branchen er genindvindingsfirmaet Terkelsen A/S med hovedafdeling i Vejen og modtage- og oplagsplads med udskibningsmulighed på havnen i Kolding blevet er af de større skrothandlere i det jyske område.

- Tiden kræver genindvinding på rigtig mange områder, siger virksomhedens miljø- og markedschef, Jytte Flintegaard, Ullerslev, der har mange års erfaring i genindvindingsbranchen.

- Der bliver færre mindre produkthandlere, blandt andet fordi miljøkravene er blevet skærpet, og det kræver større investeringer for at kunne begå sig i et marked, som er meget konkurrencepræget, siger Jytte Flintegaard.

- Genindvinding er en god miljøsag. Der spares råstoffer, og udtjente maskiner i for eksempel landbruget, som ikke kan sælges eller indgå i en byttehandel, kan ved genindvinding som metalskrot og alligevel være med at forbedre landmandens bundlinje og som et ekstra plus også gavne miljøet.

Vandt Assens
- Vi har inden for industri og kommuner aftaler mange steder i Region Syddanmark. I industrien har vi kontrakter om bortskaffelse af metalskrot, og vi har aftaler med kommuner, hvor vi opstiller containere på deres genbrugspladser.

Terkelsen A/S har således netop vundet licitationen i Assens kommune, og firmaet dermed er med til at omsætte borgernes metal-affald, gamle dæk og akkumulatorer til rede penge.

Finanskrisen og afmatningen i industrien kan godt mærkes i genindvindingsbranchen, siger Jytte Flintegaard: - Når der produceres mindre, bliver der også mindre affald, men på den anden side kan det så også betyde, at man bliver mere opmærksom på de værdier, der er i skrot.

Rydder op til konfirmationen
- Foråret er sæson for oprydning på landet, siger den fynske miljø- og markedschef. Sådan har det været i mange år. Hvis ikke det er landmanden selv, der kommer i tanke om, at der skal ryddes omkring gården, så er det ofte familien, som presser på.

- Vi har rigtig mange gange oplevet, at der bliver sendt bud efter os i forbindelse med konfirmationer og sølvbryllupper. Så skal der holdes fest med mange gæster, og så skal der ryddes op. Vi fornemmer, at det ofte er konen på gården, der tager initiativet til oprydningen.

Tur til Paris
Jytte Flintegaard oplyser, at Terkelsen A/S i sin markedsføring generelt har fået helt nye kunder. Gamle såvel som nye kunder har i kampagne-perioder kunnet deltage i en lodtrækning om en rejse til Paris til en pris af 5.000 kroner.

- Der bliver simpelthen trukket lod blandt vore kunder i kampagneperioden. Vi har haft en sportsforening, der har vundet i forbindelse med foreningens indsamling af metalaffald, og vi har haft et ægtepar med en trailer fuld af skrot, som har vundet. Så det virker at gøre lidt ekstra for at få opmærksomhed om nytten af at genbruge affald både økonomisk og miljømæssigt.

Terkelsen A/S fik i slutningen af 2008 Green Networks miljødiplom og satser nu på ISO-certificering af virksomheden.

Læs også