Mød op og stem til Dansk Kvægs kongres

AFSTEMNING: For første gang skal seks medlemmer vælges i frit valg til Dansk Kvægs bestyrelse. Det foregår på Kvægkongressen. Der er otte kandidater.

Husk dit medlemsnummer til Dansk Landbrug, lyder opfordringen før årets kvægkongres. Her skal Dansk Landbrugs medlemmer af Dansk Kvægs bestyrelse for første gang vælges direkte. Det foregår på kvægkongressens første dag den 23. februar.

Dansk Landbrug skal for perioden 1. marts 2009 til 29. februar 2011 vælge syv bestyrelsesmedlemmer til Dansk Kvæg ud af bestyrelsens 14 medlemmer. Viceformand Niels Jørgen Pedersen, Thy, er allerede udpeget.

Der skal vælges fem fra Landboforeningerne og to fra Familielandbruget. Der er kun opstillet to familiebrugsfolk.

Dermed er Jørgen Lykkemark, der repræsenterer LandboMidtØst og Østjysk Familielandbrug, sikker på at blive valgt.

Jordforbindelsen
Der bliver til gengæld kampvalg mellem de seks opstillede kandidater fra Landboforeningerne. Her er Henrik Dalgaard Christensen, Agri Nord, den eneste fra den nordlige halvdel af Jylland.

- Det er vigtigt med et nordjysk talerør og med en landmand, der ved hvad, der foregår både i området og i stalden, siger kvægbruger på Aars-kanten Oluf Bøgh.

Han opfordrer alle kvægbrugere til at møde op på kongressen for at stemme på Henrik Dalgaard Christensen.

- Henrik Dalgaard sidder i Dansk Kvæg nu, han er landboforeningsnæstformand, og han er medlem af Dansk Landbrugs bestyrelse. Det er vigtigt med kontinuiteten og med én, der kan tale kvægbrugets sag forskellige steder. Og det kan Henrik. Han er ikke bange for at udtrykke sin mening, og han er godt inde i stoffet, siger Oluf Bøgh.

Som en ekstra kvalifikation nævner han, at Henrik Dalgaard også er med i den daglige drift i landbruget. Han ved, hvad der foregår i stalden.

 

Rammebetingelserne
Henrik Dalgaard Christensen brænder selv for at fortsætte sit arbejde i Dansk Kvæg.

- Det er vigtigt, vi i kvægbruget har folk, der kan påvirke hele vejen rundt. Det har jeg mulighed for. Vi skal kæmpe for vores rammebetingelser og for vores konkurrenceevne i kvægbruget. Det er der brug for, understreger Henrik Dalgaard Christensen, der også mener, at en vis geografisk spredning er vigtig.

- Det er vigtigt, vi er valgt fra forskellige områder, så vi kan møde op til de lokale møder og tage debatten også der, siger han og tilføjer:

- Ligesom det er vigtigt, at vi for eksempel i øjeblikket tager debatten op med politikerne, og fortæller dem hvilken katastrofal kurs skattekommissionen er ude på, siger kandidaten til Dansk Kvæg.

Også her er en geografisk spredning vigtig, så kvægbrugets folk kan nå så mange politikere som muligt, understreger han.

Læs også