Raps i pauserne 

NYTTIG BESKÆFTIGELSE: Mellem bygerne når mange landmænd i disse dage lige så stille at få etableret næste års vinterraps. På Fyn demonstreres i dag denne sværvægter til rapssåning og stubbearbejdning. 

Som høsten er forløbet, har stadig flere planteavlere måttet sande, at en hurtig omstilling fra hektisk høstarbejde til kalenderorienteret rapssåning er en fordel.

Andre bruger ventetiden indtil næste chance for at høste til at jævne toppen i kornlageret, selvom det for nogle kan være svært. Især hveden overrasker og fylder godt op.

Er det stadig for vådt til at høste, og råder man over 3.000 hektar eller deromkring, kan man bruge dagen i dag til at kigge på en 15 meter lang og otte meter bred kæmpe, der i dag demonstreres på Fyn. Plus 400 hestekræfter skal der til, men så har rapsen også fået et velbearbejdet såbed, endevendt af to tallerkenrækker og løsnet 20-30 centimeter i dybden. Pakket og placeret.

Det er firmaet Kragmann A/S i Middelfart, der hermed markerer sig som ny importør af Simba jordbehandlingsmaskiner fra England. Læs mere om kæmperedskabet i Maskinfokus på tirsdag.

Læs også