Sæt slagtevægten ned

(EFFEKTIVT LANDBRUG) Det betaler sig at levere svinene ved en lavere vægt, men kun de færreste gør det.

Allerede i efteråret viste beregninger fra Dansk Svineproduktion, at det med de nuværende høje foderpriser kan betale sig at sænke slagtevægten. Dengang var det dog lettere sagt end gjort, idet både Danish Crown og Tican var bagud med slagtningerne.

Selvom køen af svin til slagtegangene nu er forsvundet, og selvom foderpriserne stadig er høje, har det dog ikke fået danske svineproducenter til at melde svinene til slagtning ved en lavere vægt. Det oplyser både Tican og Danish Crown til avisen, og det vækker forundring begge steder.

Formand for Tican, Jens Jørgen Henriksen, og direktør ved svinekødsdivisionen ved Danish Crown, Jens Haven Christiansen, er enige om, at der formentligt er en stor grad af psykologi involveret.

Svineproducenterne har været vant til at levere store svin i den lange periode, hvor slagterierne var bagud med slagtningerne, og det kan måske være en del af forklaringen:

- Måske er ikke alle så nøje med at få udvejet svinene, og så kan et 75-kilos svin godt se meget lille ud, når man i en periode har været vant til at levere svin, der måske vejede 85 kilo, pointerer formand for Tican, Jens Jørgen Henriksen.

- Desuden kan der være en tendens til, at man trækker leveringen af svin, når der er forventninger om en stigende notering, foreslår Jens Haven Christiansen.

Læs artiklen i sin helhed i Effektivt Landbrug Weekend 8. marts

Læs også