Stor nyhed fra Fyn

(LANDBRUG FYN) Der er plads til 3.200 kilo såsæd i den nye halvbugserede såmaskine fra Fiona Maskinfabrik.

Seks bigbags eller ikke mindre end 3.200 kilo såsæd er der plads til i såkassen på 4600 liter i den nye store Seedcom Super Nova såmaskine, som Fiona Maskinfabrik A/S præsenterede på sidste uges Agromek-udstilling.

- Maskinen opfylder kravet til stor kapacitet, og samtidig er det en prisbillig maskine, der med alt nødvendigt udstyr koster 318.900 kroner, kunne fabrikkens direktør Erik Jensen oplyse, da han præsenterede maskinen i Herning.

Såmaskinen er opbygget på det kendte Seedcom koncept, der dog er forstærket, forstørret og bygget til bugsering. Efter en planerplanke er monteret en 300 mm krymlervalse, tre buller med svære harvetænder eller skiver. Såskærene kan indstilles til nøjagtig sådybde lige over såbedets bund.

- Trods den store kapacitet er der tale om en såmaskine, som ikke behøver en traktor med mere end 150 hestekræfter og uden alt for avanceret hydraulisk system. Det gør såmaskinen mere fleksibel, og ikke mindst interessant på eksportmarkederne i øst, hvor traktorerne ofte ikke er de helt store, nævner Fiona-direktøren.

TEKST & FOTO: ERIK HANSEN

Læs også