Stigende interesse for svenske landbrug

(EFFEKTIVT LANDBRUG) Landscentrets udlandseksperter i DLBR Advice oplever en øget forespørgsel efter svenske landbrug fra danske landmænd. Interessen for at købe ejendomme hinsidan kommer primært fra enkeltpersoner.

Danske landmænd er i stigende omfang ved at rette blikket mod svenske landbrugsbedrifter. Det vurderer projektleder hos Landscentrets udlandseksperter i DLBR Advice, Grete Rahbek.

I går tirsdag kunne hun sammen med sine kolleger byde indenfor til et orienteringsmøde i forbindelse med Agromek 2007. Og interessen fra de danske landmænd var så stor, at der måtte bæres ekstra stole ind i mødelokalet, så de godt 40 fremmødte personer kunne blive orienteret om mulighederne på den anden side Øresund.

- Det er som om, det er ved at gå op for flere og flere danske landmænd, at der virkelig er gode muligheder for at erhverve og drive landbrug i Sverige, vurderer Grete Rahbek.

Noget af det, der på orienteringsmødet tydeligvis vakte interesse hos de danske landmænd, er svenskernes afslappede forhold til, hvor meget jord og hvor mange ejendomme, man må eje.

Læs artiklen i sin helhed i EFFEKTIVT LANDBRUG onsdag

Læs også