Der kør’ min klasselærer

(EFFEKTIVT LANDBRUG) Fødevareministeren åbnede LIB-messen i går og tog sig god tid til en tur rundt i Fredericia Messecenter.

Ikke mindre end 5.806 landmænd og andre gæster fra ind- og udland troppede op, da LIB 2006 messen åbnede i Fredericia Messecenter i går. Blandt dem var en veloplagt fødevareminister, da efter han havde foretaget den officielle åbning gav sig god tid til en tur blandt de store traktorer, mejetærskere og andre landbrugsmaskiner i messehallerne.

På P. Lindbergs stand løb Hans Chr. Schmidt på en af sine gamle elever fra tiden som skolelærer i Sommersted.

- Jeg mailede til Hans Christian i tirsdags, om han ikke kiggede forbi, og straks svarede hans ministersekretær bekræftende, lød det fra en stolt Hans Ole Nissen efter besøget af sin klasselærer gennem fem år.

- Faktisk er det hans skyld, at jeg kom til P. Lindberg, som dengang havde til huse i Rødding. I niende klasse foreslog han nemlig, at jeg som landmandssøn burde i skolepraktik et sted, hvor der var mulighed for at røre ved ting fra landbruget. Og det har jeg været nu i 12 år, fortæller Hans Ole Nielsen, der er lagerchef i forretningen, som siden er flyttet til Vejen.

Han husker i øvrigt fødevareministeren som en myndig viceskoleinspektør, men samtidig både en humoristisk og meget dygtig lærer i fagene matematik og musik.

LIB-messen fortsætter i dag og i morgen, og med godt 500 flere gæster på førstedagen i forhold til den seneste messe for to år siden, vakler publikumsrekorden på 19.500 fra dengang.

Læs også